Haberler

Türkiye'nin ünlü markası Sütçü Yusuf Çiftliği konkordato ilan etti

Güncelleme:
Abone Ol

Küresel ekonomik kriz çok sayıda şirketin iflas bayrağını çekmesine neden olurken halkaya son eklenen firma ise merkezi İstanbul'da bulunan Sütçü Yusuf Çiftliği oldu. Ekonomik zorluklar yaşayan ünlü süt ürünleri markası konkordato ilan ederken zincir marketlerdeki ürün satışının durdurulmasının yanı sıra Kemerburgaz ve Başakşehir'deki şubelerinin de kapatılacağı öğrenildi.

Küresel ekonomik krizle mücadele eden süt ürünleri devi konkordato talep etti. Merkezi İstanbul'da bulunan Sütçü Yusuf Çiftliği'nin ekonomik zorluklar nedeniyle konkordato talep etti.

3 AYLIK GEÇİCİ MÜHLET KARARI

Şirket hakkında mahkeme 3 aylık geçici mühlet kararı alırken, firmanın ürettiği ve birçok market zincirinde satılan ürünlerin ise son günlerde satıştan kaldırıldığı gelen bilgiler arasında.

Ekonomim'de yer alan habere göre; Türkiye'de görülen yüksek enflasyon ve ekonomik istikrarsızlık, çok sayıda işletmenin peş peşe kepenk kapatmasına neden oluyor. Yüksek faizler nedeniyle mali darboğaza giren şirketlerin arasına eklenen Sütçü Yusuf Çiftliği, 100 milyon liranın üzerinde değer biçilen markası için konkordato talebinde bulundu.

İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato başvurusunu inceleyerek firma hakkında 3 aylık geçici mühlet kararı alırken, şirketin ürettiği çok sayıda et ve süt ürününün son günlerde market zincirlerinde satılmamaya başladığı öğrenildi.

ŞUBELERİNİ TEK TEK KAPATACAK

Kemerburgaz ve Başakşehir'de kendi satış mağazaları bulunan firmanın, zincir marketlerdeki ürün satışının durdurulmasının yanı sıra bu şubelerini de kapatabileceği öğrenildi. Verilen tedbir kararı ile birlikte, şirket faaliyetlerinin denetimi için de üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti ataması yapıldı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

İş Dünyası Başakşehir İstanbul Ekonomi Türkiye Finans İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (30)

Doğrucu:

Oooooohhhhhhhhqqqqqq nasil koydukk diyenlere nasil koyuyorrrrlar ama makarnacı hüloğğğğ mutlumusun :)) beterrr olunnnnn bir gurbetçi olarak diyorumki dahada beter olunnnnn

Yanıtla98109
Tc:

S git nasıl koyduk ama hulog hülog

2010
Vatan Daş:

Eeee ülkeyi bilerek yokuşa sürenlerin maharetleri bunlar.

14
bilal yılmaz :

İyi koymuşuz demek ki hala acısını yaşıyor :D konkordatonun anlamını bilmez burada gelip sevinç çığlıkları atar :D

23
kadir köseoğlu:

bu ünlü sütçüyü biz niye tanımıyoruz, resmen ekonomik tetikçilik yapıyorsunuz, her gün bir firma konkordatoya gidiyor güya

Yanıtla33127
FONCUSAVAR:

Yusuflara bu ara bi şey oluyor

Yanıtla4141
Ahmet Çakır:

Beter olsunlar.1 litre süt 50 lira olur mu

Yanıtla6133
Murat DOĞAN:

bir balya saman nekadar biliyormusun

513
Hakan Celik:

gıda krizi geliyor farkında mısınız?bu saçma sevincin sebebini sorabilir miyim?

Yanıtla1080
ersin bideci:

milletin şahlanışı son hızıyla devam ediyor iyi batışlar aman uçuşlar

Yanıtla1265
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title