Turqualıty Ateşi Türkiye'nin Dört Bir Yanına Yayılacak
Turquality ‘Yönetici Geliştirme Programı’nda 12’inci dönem mezunları sertifikalarını aldı.
Turquality 'Yönetici Geliştirme Programı'nda 12'inci dönem mezunları sertifikalarını aldı. 122 yöneticiye daha sertifikaları Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin katıldığı törende verildi.
Dünyanın en kapsamlı marka geliştirme programı olan Turquality tarafından, program kapsamındaki firmaların orta ve üst düzey yöneticileri için gerçekleştirilen 'Yönetici Geliştirme Programı'nın 12.'inci dönemi sona erdi. Katılımcılara sertifikaları, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan, Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan'ın da katıldığı törenle verildi. Yönetici Geliştirme Programı'nın 13. Dönem açılışı da aynı törenle gerçekleştirildi.
TURQUALITY'DE 2023 HEDEFİ 125 FİRMA
Sertifika töreninde konuşan TİM Başkanı Büyükekşi, 71 bin ihracatçının temsilcisi olan TİM'in markalaşmaya büyük önem verdiğini hatırlattı. "Turquality bu anlamda çok önemli. Turquality kapsamında 108 firmanın 119 markasını, Marka Destek Programı kapsamında 61 firmanın 62 markasını destekliyoruz. 2023 yılına kadar Turquality kapsamında 125 firmayı, marka destek programı kapsamında 50 firmayı desteklemeyi hedefliyoruz" diye konuşan Büyükkekşi, 12 dönemde tamamlanan Turquality programı kapsamında toplamda 820 yöneticinin mezun olup, sertifikalarını aldığını söyledi.
"İNSANA YATIRIM YAPMAK ÖNEMLİ"
Türkiye'de var olan potansiyel yetişmiş insan gücünün ortaya çıkarılamadığına dikkat çeken Büyükekşi, şöyle konuştu:
"Bir tarafta, sanayicilerimiz ve ihracatçılarımız yetişmiş, nitelikli insan gücü bulamadıklarından yakınıyorlar. Diğer tarafta ise çok sayıda üniversiteli işsize sahibiz. İşte bu yüzden insana yatırım yapmanın, çok önemli olduğuna inanıyoruz. Turquality programı da bu noktada önemini ortaya koyuyor".
Mehmet Büyükekşi, TİM olarak yeni Türkiye'ye marka ve logo hediye ettiklerini hatırlatarak, "Yeni Türkiye markası ve logosu, ülkemize önemli katkılar sağlayacak. Ulusal Marka Endeksi raporuna göre, Türkiye 668 milyar dolarlık marka değeri ile dünyanın en değerli 19'uncu ülke markası oldu" dedi.
Türkiye'nin En Değerli Markaları araştırmasının sonucuna göre de bu yıl, en büyük 100 Türk markasının toplam değerinin 34 milyar doları aştığını ifade eden Büyükekşi, "Dünyanın en değerli markası olan Apple'in marka değeri 128 milyar dolar, İkinci Samsung'un 81 milyar dolar, Üçüncü Google'ın ise 76 milyar doları aşıyor. Türkiye'nin son dönemde hızla artan marka değerini yeni sloganımızla ve Turquality gibi marka gelişim programları ile daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.
Turquality programının üniversite ile sektörleri birleştirdiği için önemli olduğunu vurgulayan Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Ar-Ge, inovasyon, moda ve markalaşma ihracatımızın kilogram değerini artırmak için çok önemli. 2023 hedefine ulaşmak istiyor isek fasoncu olmaktan kurtulmalıyız. Bu program bu anlamda bizim için çok önemli. Programı Sütçü İmam, Atatürk, Süleyman Demirel gibi Türkiye'nin dört bir yanında bulunan üniversitelerine yaymalıyız" dedi. - İSTANBUL