Ücretsiz Online Uygulama Geliştirme Okulu
Açık Akademi 55 bin öğrencisi ile dev bir kampüs oldu
Microsoft Türkiye'nin ücretsiz online uygulama geliştirme okuluna büyük ilgi
Microsoft Türkiye'nin hayata geçirdiği Türkiye'nin ilk ve herkese açık ücretsiz uygulama geliştirme okulu Açık Akademi'ye kayıt olanların sayısı iki ayda 55 bini aştı. Türkiye'deki birçok üniversitenin öğrenci sayısını geçen Açık Akademi dev bir kampüse dönüşerek hızla büyümeye devam ediyor. Türkiye'de yazılım eğitiminin ihtiyacını ve potansiyelini ortaya çıkartan Açık Akademi projesi, açıldığı günden bu yana 460 öğrenciyi mezun etti.
Bilişim teknolojilerinde ilerlemenin ilk koşulunun özgün yazılımlar ve üretken yazılımcılar olduğuna inanan Microsoft Türkiye, uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığı Açık Akademi projesi ile iki ay içinde toplamda 55 binden fazla kişiye eğitim verdi. Türkiye'nin ilk ve tek herkese açık, ücretsiz uygulama geliştirme yazılım okulu olan Açık Akademi, ülkemizin genç ve dinamik bilişim kullanıcılarını girişimci olmaya teşvik ediyor.
Bilişim tüketicisinden bilişim ile üreten bir topluma dönüşme hedefiyle hayata geçirdikleri Açık Akademi ile büyük bir rekor kırdıklarını dile getiren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, "Microsoft Türkiye olarak ülkemizin genç nüfusuna ve potansiyeline olan inancımız sonsuz. Açıldığı günden bu yana Açık Akademi'ye gösterilen bu yoğun ilgi aslında ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu gösteriyor. Biz, Türkiye'nin bilişim gücü olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek girişimci ekonomisi oluşturabilmek için gençlerimizi bu proje ile üretime teşvik ediyoruz. Açık Akademi projesini oluştururken amacımız, gençlere önümüzdeki yıl 60 milyon dolara ulaşacak olan uygulama pazarında yer edinebilmeleri sağlamaktı. Daha şimdiden öğrencilerimizden 4269 kişinin ilk interaktif uygulama yazma eğitimini tamamlayıp ilk uygulamalarını yazmış olmaları bizlere heyecan veriyor" dedi.
Hedef, 55 binin arasından en az 1 tane Bill Gates çıkarmak
Türkiye'nin uluslarası pazarlarda gelişme kaydedebilmesi ve bilgi toplumuna dönüşebilmesi için Açık Akademi'nin kapsamını geliştireceklerini belirten Özmen, "Uygulama geliştirme konusunda eğitim ya da kurs olanağı bulamayanları geleceğin mesleğine hazırladığımız bu dev kampüsümüzden dünyaya ülkemizde yetişen, girişimci Bill Gates'ler kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu vesile ile dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alacağımıza da inanıyoruz. Sosyal medyayı hızlı tüketen bir toplum olmak yerine, sosyal medyayı kullanarak üreten gençler yetiştirmek ise öncelikli hedefimiz" dedi.
Cep telefonu ve internet kullanım rakamlarına göre dünyanın 6'ıncı büyük dijital toplumu olan Türkiye, sosyal medyayı en hızlı benimseyen ülkeler arasında da ilk sıralarda yer alıyor. Buna rağmen, Türkiye'nin Dünya Bilişim Pazarı'ndaki payı binde 8 ile sınırlı. Bu payı uygulama pazarında önemli bir miktarda artıracak olan gençler, Açık Akademi ile Microsoft'un milyonlara hitap eden platformlarına yönelik uygulama ve yazılım geliştirebilecek.
Bugüne kadar katıldıkları eğitim modüllerini tamamlayan 12,500 öğrenci katılım belgesi almaya hak kazandı. Açık Akademi'den mezun olan kullanıcılar geliştirdikleri uygulamaları Windows Phone, Windows 8 ve Windows Azure uygulamalarının yer aldığı Marketplace platformları üzerinden satabilme imkânı bulacak. Windows 8'in yakın zamanda tüketici ön sürümünü tanıtması, Açık Akademi'ye kayıtlı öğrenci sayısını daha fazla artıracağı öngörülüyor.