Haberler

Üretimin geç başladığı seralarda hasada sayılı günler kaldı! Ucuz sebze için geri sayım

Güncelleme:
Abone Ol

Eskişehir'de uzun ve sert geçen kış mevsiminin ardından üretimin geç başladığı seralarda hasada sayılı günler kaldı. Kentte domates, salatalık, marul ve ıspanak gibi birçok sebze üretilirken, bu ürünler 12 kente gönderiliyor. Mayıs ayının ikinci haftasından itibaren ilk hasadın başlaması ve ülke genelinde fiyatların düşmesi bekleniyor.

Seracılıkta İç Anadolu Bölgesi'nin önde gelen illerinden olan Eskişehir'de olumsuz uzun süren soğuk hava koşulları nedeniyle üretim geç başladı. Kentte salatalık, domates, marul ve ıspanak gibi sebzelerin üretildiği seralarda ürünler boy göstermeye başladı. Örtü altında yetiştirilen sebzelerin 12 farklı şehre satışının yapıldığı Eskişehir'de hasada sayılı günler kaldı. Olumsuz hava koşulları yaşanmadığı takdirde mayıs ayının 10'undan itibaren hasadın başlayacağını belirten Eskişehir Yaş Sebze Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Yıldıran Kılıç, ilk hasatla birlikte fiyatlarda da düşüş beklediklerini söyledi.

Üretimin geç başladığı seralarda hasada sayılı günler kaldı! Ucuz sebze için geri sayım

"MAYIS AYININ 10'U GİBİ ESKİŞEHİRLİLER SALATALIĞA KAVUŞACAK"

Eskişehirlilerin çok yakında salatalığa kavuşacağını aktaran Yıldıran Kılıç, "2022 sezonunun sera üretimlerine bismillah diyerek başladık. Yaklaşık 10 gün önce, bazı üyelerimiz de 20 gün önce olmak üzere ekimlerimizi yaptık. Bu yıl nisan ayında kış biraz ağır geçti. Şu anda Eskişehir bölgesinde salatalık, domatesin yanı sıra marulların ve ıspanağın son üretimi yapılıyor. Hava şartları normal giderse mayıs ayının 10'u gibi Eskişehirliler salatalığa kavuşacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Üretimin geç başladığı seralarda hasada sayılı günler kaldı! Ucuz sebze için geri sayım

"DOĞAL AFET YAŞANMAZSA TÜRKİYE'DE SEBZE YÖNÜNDEN SORUN YAŞANMAZ"

Kış mevsiminde ürün yetersizliğinden dolayı oluşan karamsar yaklaşımın yanlış olduğunu öne süren Kılıç, "Kış mevsimi bu yıl çok ağır geçti. Dolayısıyla ne kadar örtü altı üretim de olsa verim düştü. Ürün olmayıp rağbet de çok olunca fiyatlar tavan yaptı. Bu durum da tabi ki girdilerin de etkisi var ama tek sebep o değil. Örnek vermek gerekirse geçen yılın girdileriyle üretilmiş patates ve soğan şu anda depoda. Fakat ilk çıkan Hatay, Mersin ve Adana tarafındaki soğan ve patatesin hasadı, hava şartlarının soğuk olmasından dolayı gecikti. Depodaki ürünler de biraz daha değer kazanmış oldu. Dolayısıyla bu fiyatlar da düşecektir, böyle kalmayacak. Havalar ısındıkça fiyatlar ister istemez aşağı çekilecektir. Sebze işinin kanunu budur. Ne yazık ki son günlerde 'sebze fiyatları uçtu gitti, battık, bittik' gibi karamsar bir hava çiziyorlar. Bu da doğru bir şey değil. Eğer bir doğal afet yaşanmazsa Türkiye'de sebze yönünden bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Belki de geçen yaz mevsimindeki fiyatlara da sebze yiyebiliriz" dedi.

Üretimin geç başladığı seralarda hasada sayılı günler kaldı! Ucuz sebze için geri sayım

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

İç Anadolu Bölgesi Eskişehir Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (3)

ferfer:

tarımsal ürün enflasyonunda rekor kırılmışken ucuza yemek hayal şu an,oyalama moduna geçtiniz biliyoruz ama 2023 seçim öncesi normale dönülmezse gittiniz artık geçmiş olsun

Yanıtla1225
Murat Duyar:

Bu dolar 2 3 liraya düşmeden neyin ucuzu ne mazot uculzar ne gübre ucuzlar ne elektrik ucuzlar nasıl olacak o iş yine ithal edicez şimdi ithal edin ucuz diye bir kaç seneye zaten ithalata muhtaç kalırız sonrada dışardan aliyoz nasıl ucuzladin diye milleti sömürmeye devam edin

Yanıtla01
Mustafa cevik:

2 3 TL. Hayal kırıklığı. Fiyatlar biraz düşer. Dahada düşerse. Çiftçi elindeki traktörü vs. birikmiş parasını kaybeder. Aradaki aracıların azalması lazım. KDV azalması lazım

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title