Haberler

Ülker, Benecol'ü Götürecek Arap'ın Trigliseridi Düşecek

Abone Ol

Kolesterol Düşürmeye Yardım Eden Benecol'ün Mucidi ve Finlandiyalı Raisio Group'un Ar -Ge Koordinatörü Ingmar Wester, Ülker ile Türkiye'de Kalbim Benecol Markası Altında Sürdürdükleri İşbirliğini Ortadoğu'ya Taşımak İstiyor.

Kolesterol düşürmeye yardım eden Benecol’ün mucidi ve Finlandiyalı Raisio Group’un Ar-Ge Koordinatörü Ingmar Wester, Ülker ile Türkiye’de Kalbim Benecol markası altında sürdürdükleri işbirliğini Ortadoğu’ya taşımak istiyor.

Ülker Gıda ve İçecek Grup Başkanı Mehmet Tütüncü de, "Biz Ortadoğu’da Ülker olarak tanınmış bir markayız. Bu konuya ticari olarak eğilebiliriz" diyor.

KOLESTROL düşürmeye yardımcı olan Benecol’ün mucidi ve Finlandiyalı Raisio Group’un Ar-Ge Koordinatörü Ingmar Wester, Ülker ile Türkiye’de sürdürdükleri işbirliğini Ortadoğu’ya taşımak istediklerini söyledi. Ülker ile olan işbirliklerinin kolestrolün yanısıra trigliserid probleminin de yaygın olduğu Ortadoğu’da sürdürebileceklerini dile getiren Wester, "Ortadoğuya olan ilgimizin artmasında ülkedeki zenginler değil trigliserid sorunu etkili oldu. Ülkede yetişkin erkeklerin yüzde 50’sinde ve kadınların yüzde 40’ında yüksek trigliserid var. Bu da bölgede kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının artmasına neden oluyor. Pazar bize hitap ediyor" dedi.

Ortadoğu bizi biliyor

Ülker Gıda ve İçecek Grup Başkanı Mehmet Tütüncü de, Suudi Arabistan’daki yatırımlarını hatırlatarak, "Biz Orta Doğu’da Ülker olarak tanınmış bir markayız. Raisio ile de iki iyi ortağız. Türkiye’de birlikte ciddi yatırımlar yapıyoruz. Yeni fırsatlar konuşulabilir duruma gelince bu konuya ticari olarak eğilebiliriz" diye konuştu.

Türkiye’de çalışıyoruz

Kolestrol sorununun yanısıra farklı alanlarda da olumlu etkilerini keşfettikleri Benecol’ün ülkelere göre farklı performans gösterdiğini dile getiren Wester, Türkiye’de fonksiyonel gıdalarla ilgili düzenlemelerin henüz yeni olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi: "İngiltere, İspanya, Polonya ve Finlandiya’da bizim ürünlerimiz oldukça başarılı. Ancak, Hollanda’da başarı oranı düşük kaldı. Bunun sebebini bilmiyoruz. Çözmemiz gereken bulmacalardan bir tanesi de bu. Farklı AB ülkelerinin gıda güvenliğinden sorumlu ajanslarıyla çalıştığımız için şunu görüyorum ki gıda politikası daha liberal ve özgür olan ülkelerde tüketicilerin de bu ürünlere karşı güveni daha fazla oluyor. Türkiye’de başarılı olmak için sıkı çalışmak gerekiyor."

Cola Turka etkiledi

Türkiye’de Benecol için şu an farklı bir ortak olasılığına bakmadıklarını ifade eden Wester, şöyle devam etti: "Türkiye’de iyi bir ortağa sahibiz. Yeni ortak arayışına eğilmedik. Ancak, potansiyeli olabilecek yeni ürünler ve maddeler piyasaya çıktıkça bunu ele alabiliriz. Ülker’in Cola Turka başarısı bizi çok etkiledi. Cola Turka örneği bizim bu piyasada Ülker ile başarılı olacağımıza inancımızı artırdı."

Araştırmayı farklı ülkelere kaydırma planı

BENECOL’ün ana maddesi olan stanol esterlerle ilgili klinik araştırmaları modern ülkelerle sınırlı tutmak istemediklerine dikkat çeken Ingmar Wester "Yaptığımız araştırmalara göre bu madde diyabet hastaları ve metabolik sendromu olan kişiler üzerinde de etki gösteriyor. Bu araştırmalar konusundaki bulgularımızı daha da güçlendireceğiz. Benecol için de farklı ülkelerde farklı araştırmalar yapmak istiyoruz" dedi.

Etikette kısıtlamalar pazara olumlu etki eder

AVRUPA Birliği (AB) ülkelerinde çıkacak yeni etiket düzenlemelerinin olumlu etkiler yaratacağını dile getiren Ingmar Wester, "Hálá düzenlemelerle ilgili yoruma açık şeyler var. Ancak yeni kararların önemli ve olumlu olacağını düşünüyorum. Besinlerin üzerindeki bu nevi sağlığa yönelik çalışmaların daha iyi bir standarda oturacağına inanıyorum. AB’nin temel amacı açık pazar yaratmak. Bu düzenlemelerin mutlaka pozitif etkisi olacak. Fonksiyonel gıdaya yönelik çok ciddi bilimsel çalışmalar yapılıyor. Biz tüm izin ve ruhsatları kolaylıkla alabiliyoruz. Fakat küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin klinik araştırma yatırımı yapabilecekleri şüpheli."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title