'Üniversitede 'Çince Devrimi' Yaptık'
İşadamı Bekir Okan'ın Kurduğu Okan Üniversitesi, İktisadın Duayen Hocalarını Transfer Ederek, 'Business School' Yarışındaki İddiasını Güçlendirdi.
İşadamı Bekir Okan’ın kurduğu Okan Üniversitesi, iktisadın duayen hocalarını transfer ederek, ’Business School’ yarışındaki iddiasını güçlendirdi. Bekir Okan, "Sanayinin ticaretin nasıl bir eğitim beklediğini çok iyi biliyorum. Hedefim, iş dünyasına en yakın üniversiteyi yaratmak. Bu kapsamda özellikle Çince ve Rusça bölümlerimiz, devrim niteliğinde" dedi.
VAKIF üniversiteleri arasındaki ’Business School’ rekabeti kızışıyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin Taner Berksoy, Deniz Gökçe, Yılmaz Esmer ve Seyfettin Gürsel’i transfer ederek, "Boğaziçi’nin Uluslararası Business School"u olma iddiasına Okan Üniversitesi’nden yanıt geldi. Kazakistan başta olmak üzere BDT ülkelerinde büyük projelere imza atan İşadamı Bekir Okan’ın, Tuzla Akfırat’ta kurduğu Okan Üniversitesi; Boğaziçi Üniversitesi eski dekanlarından ve Koç Üniversitesi’nin kurucularından Prof. Dr. Özer Ertuna’yı, Türkiye AB ilişkilerinde ulusalcı çizgisiyle ünlenen Prof. Dr. Erol Manisalı’yı, Türk Telekom eski başkanı Prof. Dr. Ömer Arasıl’ı, Sağlık Yönetimi alanında tanınan Prof. Dr. Mithat Kıyak’ı ve güzel sanatlar eğitiminin duayen isimlerinden Prof. Dr. Hüsamettin Koçan’ı transfer etti.
SANAYİNİN BEKLENTİSİNİ BİLİRİM: Üniversitenin mütevelli heyet başkanı Bekir Okan şöyle konuştu: "Ben bir işadamı olarak sanayinin, ticaretin nasıl bir eğitim beklediğini iyi biliyorum. Ayrıca global ekonominin seyrini de yakından takip ediyorum. Bu nedenle Çince ve Rusça’yla ilgili bölümler açtık. Bu Türk üniversiteleri arasında bir devrimdir. Hedefimiz, iş dünyasına en yakın üniversiteyi yaratmak. Bu kapsamda, iktisat ve işletme eğitimi alanlarındaki en iyi hocaları kadromuza dahil ediyoruz. Biz de Business İstanbul’da School kavramıyla öne çıkacağız ve geniş bir coğrafyadan öğrenciler için cazibe merkezi olacağız."
SEKTÖRLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ: Okan Üniversitesi’nin bölüm açarken ve kadro oluştururken, sektörlerle doğrudan iletişim kurduğunu da anlatan Bekir Okan şöyle devam etti: "Geçen yıl İTÜ’den Prof. Dr. Suat Teker’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı’na getirdik. İTÜ Lojistik Bölüm Başkanı ve LODER kurucu başkanı Prof. Dr. Mehmet Tanyaş’ı da aldık, bizde Lojistik Bölüm Başkanı oldu. 6.5 yıl İstanbul Sanayi Odası (İSO) Genel Sekreterliği yapan Dr. Mehmet Kabasakal da bizimle birlikte. Kabasakal, akademik ve idari görevlerinin yanı sıra ’sürekli eğitim merkezimizi’ yönetiyor. Türkiye Elektrik Kurumu eski Genel Müdürü, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Turhan, Oyak Yatırım eski Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cevdet Birkan, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Doyran da kadromuza katıldı." Bekir Okan, Akfırat’ta F1 pisti İstanbul Park’ın yakınında dünya çapında bir kampüs inşaa ettiklerini söyledi.
Asya ile Avrupa arasında köprü üniversite oluyoruz
OKAN Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Kırbaş, Çince ve Rusça bölümleriyle ’doğu ile ilişkileri güçlü bir üniversite’ olduklarını, aynı zamanda Avrupa ve ABD üniversiteleriyle de ilişkiler kurduklarını söyledi. Kırbaş, "Rusya ve Çin dünyanın en hızlı yükselen iki ekonomisi olarak dikkat çekiyor. Bu nedenle bu iki ülkenin dilini bilen işletme mezunu gençlere çok ihtiyaç var. Asya ile Avrupa arasında gerçek anlamda bir eğitim köprüsü oluyoruz. Üniversitemiz, birinci sınıftan itibaren iş dünyasına hazır öğrenci yetiştirmeye özel önem veriyor" dedi. Prof. Dr. Erol Manisalı da Okan Üniversitesi’yle Türk geleneksel üniversite sistemine Avrupa ve ABD boyutunun yanısıra Rusya ve Çin’in de eklenmiş olduğunu söyledi ve "Bu denge beni çok etkiledi. Çünkü bu denge cumhuriyetimiz kurulduğunda vardı sonradan kayboldu" dedi. Prof. Dr. Özer Ertuna ise "Burada, dünyaya örnek olabilecek bir üniversite kurulduğunu gördüğüm için geldim. Burası Doğu ile Batı’nın karşılıklı açılan penceresi olacak" diye konuştu.