Haberler

Üzüm üreticisi çektiği görüntüyle isyan etti: Bu sene çiftçilik hayatım bitmiştir

Güncelleme:
Abone Ol

Sakarya'da üzüm üreticiliği yapan bir çiftçi, "Allah nasip ederse bu sene çiftçilik hayatım sondur. Çiftçilik hayatına son verdim" diyerek artık üretim yapmayacağını ifade etti. Çiftçinin çektiği videoyu izleyenler "Seneye meyve de sebze de yok. Buyurun cenaze namazına" şeklinde yorumlar yaptı.

Tarlada yetişen ürünler; aracısıdır, komisyoncusudur, nakliyesidir derken sofralarımıza fiyatları katlanarak geliyor. Bu durum da hem üreticiyi hem de tüketiciyi ekonomik olarak zorluyor.

"BU SENE SON SENEM"

Tarlasındaki ürünü satmakta zorlanan üreticiler de çektikleri videolarla seslerini duyurmaya çalışıyor. Bunun son örneğini Sakarya'da gördük. Yetiştirdiği üzümleri kamyonlara yükleyip teslim eden bir üretici, "Allah nasip ederse bu sene çiftçilik hayatım sondur. Yemin etmiyorum ama çiftçilik hayatına son verdim. Bu sene son senem" diyerek bir daha üzüm yetiştirmeyeceğini ifade etti.

"SENEYE MEYVE DE SEBZE DE YOK"

Kısa sürede viral olan videonun altına "Seneye meyve de sebze de yok. Buyurun cenaze namazına", "Çoğu bu fikirde seneye yandık", "Artık meyve sebze hayal olacak galiba", "İnsanları bıktırdılar. Seneye ne yiyeceğiz bakalım", "Seneye tarım ürünlerinde yokluk ve pahalılık olacak" ifadelerine yer verildi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Sakarya Ekonomi Güncel Yaşam Tarım Tarım Yaşam Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (134)

ülker kaya:

Tamahkarlık kadar zenginlik yoktur. En az 3 ton üzümü kamyona döktü. 20 liradan olsa kilosu. 60 bin tl yapar.

Yanıtla747209
Ferhat Uras:

Haklısın, yıla bölsek aylık beş bin lira yapıyor. Aylık beş bin lirayla muazzam bir biçimde geçim yapılır. Adamın onca verdiği emeğin karşılığı aylık beş bin lira mı olmalıydı?

20107
Özay KORKMAZ:

60.000 bir uzman çavuş maaşı sen ce bu kadar emeğin karşılığı 1 maaşmı olmalı üstelik maliyetlerini de çıkmadan hesap yapmışsın

1974
okan:

adam emek veriyor yetiştiriyor 60bin TL kazanıyor sana göre. onu alıp sana yediren en az 2 katını kazanıyor. bunu sende biliyorsun. ama sorsak sana haram helal iyi bilirsin. Müslüman din kardeşim

1158
hakan aslan:

kilosunu 20 liraya verse niye bıraksın? mantığını çalıştır siyasetini değil

756
Gariban Vatandaş:

20 lirayı kim verecek? Ayrıca üzüm yetiştiricilipi çok zahmetli ve masraflıdır. Çok sık ilaçlama ister. Daha sınra gübre, sulama, topprak işlrme, budama, hasat işçiliği bunlar hep para.

744
pusatalfa:

kooperatifleşin sizde kardeşim. aracıya emeğinizi kaptırmayın. millet 60-70 ten aşağı üzüm alamıyor

Yanıtla62525
Sezgin Sezgin:

Yahu sizin kafa niye az basıyor...Zaten sorun o.. Üretici malını üç kuruşa satamıyo...Sen marketten zirve fiyattan alıyo...Bu sorunu bakanlık çözecek bakanlık..

242
Serdal SARI:

senin 60 bin tl dedigin o mahsulun daha masrafini cikarmaz bir sezonda en az 2 kere sürülür en az 3 kere ilaclama yapilir haşereler icin dibi ot tutmasin diye ayri ilac atilir üzümün uzun dallarini kesmek yapragini temizletmek icin ayri ayri donemlerde isci sokulur incige boncuga daha girmeden bunlar sadece 80 bini gecer oyle videodan bakarak yorum yapmak kolay

726
Anty-Partizan:

Sence, Hayirli Bir Is Icin Milletin Bir Araya Gelmelerine Engel Olmazlar mi ? Bu RANT, Ozellikle Siyasilerin Gozlerini Kamastirmiyor mu ?

314
Tüm 134 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title