Haberler

Vatandaşa asgari ücret beklentilerini sorduk

Güncelleme:
Abone Ol

Haberler.com ekibi olarak Üsküdar'da gerçekleştirdiğimiz röportajda vatandaşlar, asgari ücretin en az 25.000 – 30.000 TL olması gerektiğini belirtti. Artan hayat pahalılığı ve özellikle kira fiyatları karşısında halkın yüksek bir beklenti içinde olduğu görüldü. Vatandaşlar, mevcut şartlar altında yaşamın giderek zorlaştığını ve ekonomik şartların yetersiz olduğunu dile getirdi.

Sokak röportajları serimizde bu hafta, 'Asgari ücret kaç olmalı?' sorusunu sorduk.

ÜSKÜDAR HALKI, ASGARİ ÜCRET İÇİN NE BEKLİYOR?

Üsküdar sokaklarında gerçekleştirdiğimiz röportajlarda vatandaşlara "Asgari ücret beklentiniz ne kadar?" sorusunu yönelttik. Verilen yanıtlar, artan hayat pahalılığı karşısında halkın yüksek bir beklenti içinde olduğunu ortaya koydu. Kimi vatandaşlar, asgari ücretin yaşam koşullarına göre daha da artırılması gerektiğini savunuyor.

Vatandaşa asgari ücret beklentilerini sorduk!

ASGARİ ÜCRET 30.000 TL OLMALI

Röportajda birçok vatandaş, asgari ücretin en az 25.000 – 30.000 TL olması gerektiğini belirtti. "30.000 TL'nin altında olmaması gerekiyor, çünkü alım gücü çok zorlaştı," diyen bir vatandaş, mevcut şartlar altında yaşamın giderek zorlaştığını vurguladı. Aynı görüşü savunan başka biri ise "Ev kiraları zaten 25.000 TL'den başlıyor, 17.000 TL asgari ücretle bu hayatı sürdürmek imkansız," diyerek ekonomik şartların yetersizliğini dile getirdi.

Vatandaşa asgari ücret beklentilerini sorduk!

KİRALAR VE GEÇİM SIKINTISI

Üsküdar halkı, özellikle kira fiyatlarının asgari ücreti ciddi şekilde etkilediğini belirtiyor. Bir vatandaş, "En az 25.000 TL olması gerekiyor, çünkü kira artışları ve marketlerdeki fiyatlar ciddi bir geçim sıkıntısına yol açıyor" dedi. Bir diğeri ise "Kirada oturanlar için en az 40.000 TL olmalı, çünkü geçinmek bu pahalılıkta çok zor," ifadelerini kullanarak durumu özetledi.

Vatandaşa asgari ücret beklentilerini sorduk!

HAYAT PAHALILIĞI KARŞISINDA BEKLENTİLER YÜKSEK

Röportajlarda birçok vatandaş, asgari ücretin devletin imkanları dahilinde artırılması gerektiğini düşünüyor. "İstanbul gibi bir yerde yaşam pahalılığı çok yüksek. Asgari ücretin en az 25.000 TL olması lazım" diyen bir kişi, geçim şartlarının ne kadar zor olduğuna dikkat çekti. Özellikle büyük şehirlerde hayatın pahalılaşması, asgari ücret beklentisini daha da artırmış durumda.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret İş Dünyası Ekonomi Üsküdar Yaşam İş Dünyası Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Suat Pehlivan:

Asgari ücret memur maaşı ile aynı olmalıdır , memurun yaşamaya hakkı varda işçinin yaşamaya hakkı yok mu

Yanıtla1436
Ercan Sönmez:

Bir ülkede asgari ücret açlık sınırının altındaysa zaten fazla bir şey beklenmez. Ama memur da aldığı ücretle krallar gibi yaşamıyor. Ayrıca memur dediğimiz kesim onca yıl okuyor emek veriyor. Bir farkının da olması gerekir. Uzun lafın kısası asgari ücretli de memur da insanca yaşamayı hakkediyor.

18
MGk:

İstanbul da 50 bin TL net alıyorum kiram yok ucu ucuna geçiniyorum hangi 25 - 30 yazıktır günahtır....

Yanıtla127
Ercan Sönmez:

Günümüz şartlarında asgari ücretin en az 35 bin olması gerekir.

Yanıtla224
Zulkarneyn :

Bu ülkede aagari ucrete gelen zam her sene işçinin alım gücü ve hakkından alıp bindikleri Audi A8L araçlara eklemekle olmuştur. Parti marti fark etmez.

Yanıtla020
Hasan Aydemir:

yahu yılbaşından sonraki artışları kimse hesaplamıyor birde emekli ve emekli adaylarına yada ev hanımlarına sorulmuş nasıl habercilik bu asgari ücretliyi çevirip sorsanız ya be kardeşim zaten cıkacak enflasyon la 25 liraları bulacak bir kere daha anladım ki hükümet vercek fakat saf millet istemesini bilmiyor o yüzden inşallah 20 bini geçmez kimsenin bitarafı kalkmasın istedik aldık diye kendini nimetten saymasın

Yanıtla111
Volkan Cetin:

önemli olan 30 bin TL olması değilki 30 bin olsa herşey iki katına çıkacak o yüzden enflasyon un düşmesi ve kiraya düzenleme gelmeli ki herşey biraz olsun düzelsin

Yanıtla011
Ömer:

Zam devleti yönetenlere ve milletvekillerine yapılmalıdır.

Yanıtla24
Ömer:

Ekonomik olarak çok zor durumdayız. Ocak 2025'de hiç kimseye zam yapılmamalıdır. Fakir olan kimse yok. Tek fakir varsa oda devletin kendisidir

Yanıtla14
Ömer:

Reis zam verirsen oy yok sana.

Yanıtla12
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title