Haberler

Vatandaşa domuz eti yediren Köfteci Yusuf ürünlerini "Helal Sertifika" adı altında satıyormuş

Güncelleme:
Abone Ol

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesinde domuz eti sattığı ifade edilen ünlü firmanın Köfteci Yusuf olduğu şubat ve mart ayı raporlarıyla ortaya çıktı. Gelişme büyük ses getirirken ünlü köftecinin ürünlerini "Helal Sertifika" adı altında satışa sunduğu da firmanın internet sitesini inceleyen vatandaşların dikkatini çekti.

Tarım Ve Orman Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi yayınladı. Listenin ardından, Düzce'deki bir yemek firmasının ürünlerinde domuz eti bulunduğu açıklandı. Restoranın adı açıklanmazken, sosyal medyada firmanın Köfteci Yusuf olduğunu ima eden paylaşımlarda bulunuldu. Olayın yankıları sürerken T24, bahsi geçen firmanın Köfteci Yusuf olduğuna dair belgeleri paylaştı.

AYLAR ÖNCE TESPİT EDİLMİŞ

Tarım Ve Orman Bakanlığı'nın muayene ve analiz raporuna göre; 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı. Yapılan incelemelerde, tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilemedi.

Vatandaşa domuz eti yediren Köfteci Yusuf ürünlerini 'Helal Sertifika' adı altında satıyormuş

İKİ ÜRÜNDE DE DOMUZ ETİ VAR

İncelemeler pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinden numune alınarak yapıldı. Pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden 400 gram numune alındı. Raporlara göre her iki üründe domuz eti tespit edildi.

Vatandaşa domuz eti yediren Köfteci Yusuf ürünlerini 'Helal Sertifika' adı altında satıyormuş

MAHKEME KARARIYLA MI ENGELLENDİ?

Köfteci Yusuf'un, isminin açıklanmaması için bakanlıktan önce harekete geçip konuyu mahkemeye taşıyarak yürütmeyi durdurma kararı aldığı ve firmanın taklit/tağşiş listesinde adının açıklanmasını engellediği ileri sürüldü. Ancak, konuya ilişkin mahkeme kararı ortaya çıkmadı.

FİRMA HALA SESSİZ

Haberler.com olarak şirket yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonuçsuz kaldı. Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu da konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.

ÜRÜNLERİ "HELAL SERTİFİKA" ADI ALTINDA SATMIŞLAR

Öte yandan ünlü köfteci ile ilgili paylaşılan raporlar sonrası, firmanın internet sitesinde yer alan 'Helal Sertifikası' gündem oldu. İlgili bölümde yer alan açıklamalar şu şekilde; "Ürünlerimizde kullandığımız belirli ırktaki dana ve kuzuların %20'si kendi çiftliğimizden, %70'i anlaşmalı çiftçi ve profesyonel işletmelerden, %10'u ise sürekli alım yaptığımız büyük toptancılardan sağlanmaktadır. Tedarikçilerimizin bizim için kullandığı bu hayvanların doğumundan sonraki her aşamasını geriye dönük olarak araştırılıp izlenebilirliğini sağlayacak sistemlerin kullanması güvenilirliği açısından zorunlu tutulmaktadır.

Vatandaşa domuz eti yediren Köfteci Yusuf ürünlerini 'Helal Sertifika' adı altında satıyormuş

Doğumdan kesime kadar olan bu süreçteki yemleme programlarının veterinerlerimiz, gıda mühendislerimiz, hayvan besleme ve yem uzmanları tarafından hazırlanıp uygulanması denetlenmektedir. Bu süreç standart ve istediğimiz kalitede ete ulaşma sürecini sürdürmemizin koruyucusudur. Hayvanların kesim öncesi mezbahaya gelme şartları, stressiz kesim aşaması ve il tarımların denetlediği yüksek standartlardaki mezbahalarda helal kesim yapılmaktadır. Buradaki etler bir gece (+ 4) dereceye kadar soğutulduktan sonra (+ 4) derecelik soğutucu kamyonlar ile Bursa Yenişehir'de ki fabrikamıza getirilip son olarak veteriner hekim ve laboratuvar kontrolünden geçtikten sonra üretime kabul edilir. Helal gıda sertifikamız ve belgemiz bulunmaktadır. Kurumumuz Dünya Helal Birliği ( WHU ) tarafından denetlenerek HELAL sertifikası almaya hak kazanan Türkiye'de sektörünün ilk ve öncü kuruluşudur.

DOMUZ ETİ KASAPLIK SINIFINDA MI?

Tarım Ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, "Domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı" iddiasıyla yapılan dezenformasyon ve manipülasyonların gerçeği yansıtmadığı belirtti.

Açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından 'domuz etinin kasaplık etler sınıfına alındığı' şeklinde dolaşıma sokulan Türk Gıda Kodeksi Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği yürürlükte değildir. Et ürünlerine ilişkin halen yürürlükte olan Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımları Tebliği'nde domuza ilişkin bir tanım, ifade ve atıf bulunmamaktadır" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşa domuz eti yediren Köfteci Yusuf ürünlerini 'Helal Sertifika' adı altında satıyormuş

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı Ekonomi Güncel Tarım Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (39)

TUĞBA ÖZYILMAZ:

allah belanızı versın

Yanıtla9394
Kaniel Outis:

Sana sertifikayı veren vekillere bakanlara da yedirdin mi eti

Yanıtla15361
Dündaroğlu:

Boykot dolayısı ile kazançları azalan MC.donald's ve Burger King'e gitmeyen müşteriler Köfteci Yusufa yüklendi eee Buda birilerini rahatsız etti tabiki . Halk cahil zaten , köfteci yusufu'da Anca köftesinde domuz eti var diye durdurabilirsin. Güzel senaryo , TÜİK verileri nasıl gerçeği yansıtmıyor ise birçok devlet kurumlarının verilerine de inanmıyorum artık.

Yanıtla177106
Mustapha Kose:

bütün memleket yedi :) . hemde met ede ede yediler . :) bundan sonra domuz eti yemedim diyen yalançi

Yanıtla9226
Olcay Aydeniz:

İçki iç zina yap domuz etine gelince haram. Nasıl bir din anlayışı lan bu

Yanıtla6270
Martin Sikertel:

Şubat-Mart ayında tespit edilen suç, neden Ekim ayında ortaya çıkıyor? Gizlenen, saklanan şey neden; ne düşmanlığınız var vatandaşa? Neden bu firmaların hepsi mühürlenip ömür boyu ticaret yasağı getirilmiyor, tekrar tekrar para cezası verip kasayı doyurmak mı amaç, yoksa düzeni, vatandaşın sağlığını, dini ve ahlaki değerlerini muhafaza etmek mi? Parayı veren her türlü ahlaksızlığı yapma hakkına mı sahiptir yani?

Yanıtla078
ARSLANOĞLU Hakan:

5 kavanoz Balı 100 TL' ye satan adam bunlardan daha dürüsttü.

Yanıtla557
dehide:

Belki de etki etmeyecek kadar koymuşlardır. Helalliğini bozmamıştır belki hemen linçlemeyelim

Yanıtla408
Murat Erzine:

Şubat/2.ay, Mart/3.ay biz şuan 10 ay Ekimdeyiz aradan 10 ay geçmiş neden müdahale edilmedi yazık değilmi bizlere kimler var kimlerin çıkarı bar nasıl bir ülkeyız hükümet,Tarım gıda bakanlığı neden müdahale etmiyor sadece maaş makam mevki içinmi orda oturuyorlar yazıklar olsun hakkımız haram olsun

Yanıtla048
dehide:

Geçici de olsa kapatılsın madem para cezası yusufa koymaz

Yanıtla038
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title