Yapı Kredi'nin Tercihi EMC Avamar
Yapı Kredi yedekleme çözümlerinde EMC Avamar'ı tercih ediyor.
EMC çözümlerini tercih eden kurumlardan biri de Yapı Kredi Bankası. Binden fazla sanal sunucusu olan ve her geçen gün yenileri eklenen kurum, sunucularının yarısından fazlasını yakın geçmişte sanallaştırmıştı. Ayrıca Avamar çözümü ile geleneksel yöntemlerle ulaşılamayan üstün başarı oranlarını yakalayan Yapı Kredi, teyp sistemlerinde hızdan yana şikayetçiydi. Avamar ile yedekleme işlemi hem hızlandı hem de bütün verilerin yedeği alınmaya başlandı. Bu sayede de, normalde yapılamayan yedekleme işlemleri de mümkün hale geldi. EMC'nin sunduğu tekilleştirme çözümü ile yedekleme boyutu azalırken kullanılan medyanın da büyüklüğü kontrol edilebilir hale geldi. Bu da operasyonel anlamda önemli avantajları da beraberinde getirdi. Yapı Kredi şu an, EMC Avamar'ı kullanarak 100 TB'nin üzerinde veri yedeklemesi gerçekleştiriyor.
Yapı Kredi Bankası Altyapı Geliştirme ve Bakım Grup Direktörü Sinan Özer sanallaştırmaya adım attıkları dönemi anlattı: "O dönemde veri merkezinin değişimi, taşınması söz konusuydu. Bu proje kapsamında altyapısını oluşturduk ve kullandık. Sanallaştırma, bize çok ciddi katkılar sağladı. Sonrasında da taşınmanın ardından gelen talepler, bu taleplerin karşılanma hızı gibi ciddi avantajlarını gördüğümüz için devam ettik. Şu an geldiğimiz noktada 1000 küsür tane sanal sunucu olan bir platformumuz var"
Yedekleme süresi 90 kat hızlandı
Yapı Kredi Bankası Altyapı Geliştirme ve Bakım Grup Direktörü Sinan Özer, EMC çözümleri ile birlikte tekilleştirme oranlarının yüzde 99'lara ulaştığını açıklarken, çözümlerin aynı zamanda yedekleme süresini de 20 kat hızlandırdığını, bazı durumlarda bu hızın 90 kata kadar çıktığını belirtti. Avamar'ın ortamın yedeklenmesindeki SLA'lere ulaşmayı sağladığını ifade eden Özer, aynı zamanda ortamın çok kolay yönetilebildiğini ve ölçeklenebilir bir ortam sunduğunu da sözlerine ekledi.
Sanal ortamdaki projelerin büyüme trendlerinin olduğuna dikkat çeken Özer, kullandıkları bütün parçaların buna hazır olması gerektiğinin altını çizdi. Bunlardan birinin yedekleme altyapısı olduğunu ifade eden Özer, Avamar çözümlerine ölçeklenebilirliği konusunda da güvendiklerini belirtti. EMC yedekleme çözümlerini başka kurumlara da önerdiklerini söyleyen Sinan Özer, EMC'nin oturmuş bir operasyonu olduğunu ve destek tarafının da gelişmiş olduğunu ifade etti.
EMC çözümlerine ve ekibine güven, başarıyı da beraberinde getirdi
EMC'yi tercih etme nedenlerine değinen Özer; "Avamar ile operasyon anlamında ciddi bir tasarruf sağladık. Teyp operasyonu yapmıyor olmamız da ciddi bir tasarrufa neden oluyor. Gene benzer bir şekilde çok ciddi büyüyen bir ortamı, teybe yüklemediğim için ilgili yatırımlarımı farklı bir şekilde yönetiyorum. Tekilleştirme olmadığı için teyp tarafında o büyümeyi sürekli yeni teyp alarak yapmam gerekiyordu şimdi ise Avamar'da, bunu daha kontrol edebiliyorum" dedi.
Yapı Kredi'nin EMC çözümlerini tercih etmesindeki en önemli etken; şirketin yedekleme altyapısını halihazırda EMC ile yapılması ve bundan kaynaklanan müşteri memnuniyetinin yüksek olmasıdır. Avamar'ın uygulama çözümünün pratik olması; doğrudan çalışma olanağının olması ise diğer bir etken olarak belirtilebilir. Özer, diğer nedeni ise şöyle açıklıyor: "Bu çözümleri hayata geçirirken çalıştığımız ekip, daha önceden bildiğimiz bir ekipti. Onlarla bu işi başarabileceğimize inandık."