Haberler

Yasa teklifinin detayları netleşti: Kartlardan 750 TL'lik kesinti her yılın 5 Ocak gününde yapılacak

Güncelleme:
Abone Ol

AK Parti'nin geçen hafta Meclis'e sunduğu ve limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerine yıllık 750 TL'lik kesinti öngören yasa teklifinin detayları netleşmeye başladı. Buna göre her yılın 5 Ocak gününde kartlardan kesinti yapılacak ve kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık pay kart iptal edilse de iade edilmeyecek. Öte yandan kesinti payları her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

Ak Parti savunma sanayi projeleri için hizmet bedeli ve vergi olarak yıllık toplam hacmi 80 milyar liraya ulaşması beklenen torba yasa teklifini geçtiğimiz cuma günü Meclis'e sunmuştu.

KART BAŞINA 750 TL'LİK KESİNTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yarın görüşülmesi beklenen torba yasa teklifiyle, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden her bir kart başına 750 TL kesinti yapılacak.

DETAYLAR NETLEŞMEYE BAŞLADI

Vatandaşların tepkisine de neden olan torba yasa teklifinin detayları da netleşmeye başladı. Buna göre 750 liralık pay, kredi kartı çıkaran kuruluşlar tarafından her yılın ocak ayının 5'inci günü itibarıyla kart hamilinin hesabına yansıtılacak.

İlgili dönem hesap ekstresinde gösterilecek. Kart hamilinden tahsil edilen tutar, tahsilatı izleyen ayda verilmesi gereken banka ve sigorta muameleleri vergisi beyannamesi ile beyan edilecek. Bu verginin ödeme süresi içerisinde ödenecek.

KART İPTAL EDİLSE BİLE İADE YOK

Öte yandan limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kartların hamillerinden her bir kart başına yıllık alınan 750 liralık pay kart iptal edilse dahi iade edilmeyecek. Kartın yıl içinde herhangi bir sebeple yenilenmesi halinde ise ilgili yıl için pay ödenmiş ise ayrı pay alınmayacak. Torba teklifle getirilen paylar her yıl yeniden değerleme oranında artırılacak.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

AK Parti Ekonomi Finans Hukuk Hukuk Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (76)

hüseyin akgül:

eğer bunların açıklamalarındaki gibi vatanını milletini seviyorlarsa milletin cebine ellerini sokmadan önce kendi ceplerine el atsınlar 1 sene milletvekilleri maaşları savunma sanayisine aktarılacak desinler kaç tane milliyetçi çıkar sizce . her vakil yada bakan yada devlet memuru bindikleri araçların yakıtını kendi karşılıyacak dese hangi vekil bunu kabul edecek . rüşvet kara para hediye gibi şeyleri almasalar 3-5 sene içinde ekonomik güç olarak dünyada ilk 10 gireriz .

Yanıtla6833
Necati Cevik:

aynen abim bunlar kendi menfaatı için gemileri yakarlar.

08
emre can:

hükümet halkın resmen parasına çöküyo e hani suriyelilere 40 milyor dolar harcamıştın akp o parayı savunma sanayisine verseydin

Yanıtla10766
Fatih Akagündüz:

Eşkiyayı dağda aramayın.

Yanıtla12584
Netherill:

dağda sarı torbalıları arıyoruz biz :)

52
ARSLANOĞLU Hakan:

100 Bin liralık limitli kartlar, bugün 99 bin TL' ye düşürülmesi için banka telefon trafiği başlamıştır. Bankacılara kolay gelsin.

Yanıtla5547
Ali erdem:

Bunu destekleyen akkoyunlardan alınsın biz zaten vergimizi ödüyoruz

Yanıtla37473
Özgür Sevindik:

Sen ve seningibi gevsekler oldugu surece bastakinin bir önemi yok sonucta partizan ve karsi görüse hakaret ve küçümseme ile baktığınız sürece gelen bir semer vurur biber guden yükünü alır gider

101
GÖKHAN UZUNALİ :

Gönder gelsin. Sırada ne var ?

Yanıtla7350
Erdem Sen:

intetnet bankaciligi kart ayarlari limit dusurme 99 bin tl hayirli olsun

Yanıtla8311
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title