Haberler

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak

Güncelleme:
Abone Ol

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama geldi. Karahan, açıklamasında "Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası yeni Merkez Bankası Başkanı olan Fatih Karahan'dan ilk açıklama geldi. Karahan, yaptığı açıklamada "Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak." dedi.

"TEMEL AMACIMIZ VE ÖNCELİĞİMİZ FİYAT İSTİKRARINI SAĞLAMAK"

Karahan, açıklamasında "Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak. Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamakMerkez Bankası Başkanı Fatih Karahan

FATİH KARAHAN KİMDİR?

1982 yılında Eskişehir'de doğan Fatih Karahan, 2006 yılında Boğaziçi Üniversitesi Matematik ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun oldu. 2012 yılında Pennsylvania Üniversitesi'nde Ekonomi alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

Çalışma hayatına 2012 yılında New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak başlayan Karahan, 2022 yılına kadar anılan kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı.

Yeni Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Temel amacımız ve önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamakMerkez Bankası Başkanı Fatih Karahan

Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da görev yapan Karahan, 2022'de Amazon'da kıdemli ekonomist olarak çalışmaya başladı. Karahan, Kasım 2022'de Amazon'da Başekonomist görevine atandı.

28 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanan Karahan, 3 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştır.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Merkez Bankası Fatih Karahan Fatih Karahan Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

bekir yapici:

ben yurtdisinda yasiyorum avrupa ve abd basinina göre yeni M.B baskani bilgili tecrubeli birisiymis ve oldukca basarili bir kariyere sahipmis umarim buda birilerinin kaprisine hasetine ve ayak oyunlarina kurban gitmez cünki ülkemiz ve halkimiz iflasin esiginde .

Yanıtla28143
esrefpasali:

giden icinde ayni yorum yapilmisti, ulkenin durumu gercekten iyi degil herkes zam derdinde, enflasyonu indirecek onlem / plan / proje / calisma gundemde yok, herseye zam enflasyonu korukluyor, bahsi bile yok, uzgunum, endiseliyim..

647
sade vatandaş:

şu an Türkiyeyi bu durumdan ne Tarkan ne Kara Murat ne Fatih Sultan Mehmet ne de amerikadan ithal edilecek Süpermen kurtarabilir

Yanıtla2290
Gh Tgv:

Hepsi bos bunlar borclari tahsil icin gonderiliyor simsek dahil. Gercek bu.

Yanıtla1876
golebicemarti golebicemarti:

Gecekonduda doğup sıfırdan bir devlet kurup isteseydi sarayların kralını yaptırabilecekken yine de gecekonduda rahmetli olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa (SAV.) gelse haşa yine de bu ekonomiyi düzeltemez çünkü öncelik tek adamlık, ekonominin düzeltilmeye çalışılmasında bile amaç bana göre tek adamlığa dayança yapılmak istenmesindendir. (İtibardan tasarruf olmaz diyenler ekonomiyi düzeltemez. Peygamber Efendimizin itibarı yok mu idi?) Kuvvetler ayrılığı mutlaka sağlanmalı. Say.

Yanıtla2864
recep kaya:

boş boş konuşma gereksiz

4725
recep kaya:

efendimizin ismini siyasi bir olaya malzeme yaparakmı saygı bekliyorsun

2423
golebicemarti golebicemarti:

Sayın recep kaya en iyi bildiğiniz şey ''ağzı bozuk'' konuşmak sizi saygıya davet ediyorum. Saygılarımla.

731
esrefpasali:

recep kaya, her cuma namazdan sonra camiden verilen demecler aciklamalar ne oluyor? dini siyasete karistirmak olmuyormu? her yerde var google de bir bak,,,,Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere ...youtube,,Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere ...

430
golebicemarti golebicemarti:

Sayın Recep Kaya lütfen ağzının bozukluğuna Peygamber Efendimizi dayanak yapma. Yorumum da siyaset yoktur. Ben hayatım boyunca görüş peşinde olmadım hep doğruların peşinde olmaya çalıştım. Saygılarımla.

01
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title