Haberler

Yerli Füze MIZRAK Hedefi 12'den Vurdu

Güncelleme:
Abone Ol

Testlerden başarıyla geçen uzun menzilli tanksavar füzesi "MIZRAK-U" ilk testinde hedefini 12'den vurdu.

Yurt içi altyapı kullanılarak tasarlanan ve testlerden başarıyla geçen uzun menzilli tanksavar füzesi "MIZRAK-U" ilk testinde hedefi yüzde 100 başarıyla vurdu.

YÜZDE YÜZ BAŞARIYLA VURDU

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile Roketsan'ın birlikte yürüttüğü uzun menzilli tanksavar füzesi MIZRAK-U'nun test süreci hakkında bilgi veren Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, füzenin Konya Karapınar'daki ilk testinde helikopterden kızılötesi arayıcı başlığıyla yapılan atışta yüzde 100 başarı elde ettiğini kaydetti.

"2015'TE SERİ ÜRETİME GEÇİLMESİ PLANLANIYOR"

"MIZRAK-U"nun test sürecinin bu yıl devam edeceğini ve kalifikasyonunun tamamlanacağını ifade eden Yaşar, 2015 yılında seri üretime geçmeyi planladıklarını bildirdi. Seri üretimin ardından füzenin ihracını gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Yaşar, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) dünyada büyük bir referans. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kullandığı bir ürün müşterinin büyük ilgisini çekiyor, güven duyuyor ve kabul görüyor. Dolayısıyla MIZRAK'ın, TSK'nın envanterine girdikten sonra CİRİT'e benzer bir şekilde çok kapsamlı pazarlarda ihracat yapılabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.

"DÜNYADA BİZİM YAPTIĞIMIZ GİBİ TANKSAVAR TASARIMI YOK"

Füzenin özellikle Orta Doğu, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç edilebileceğine işaret eden Yaşar, "Dünyada bizim yaptığımız gibi şu anda modern, yeni nesil bir tanksavar tasarımı yok. Dünyadaki şu anda en yeni tanksavar füze tasarımı Roketsan tarafından yapılıyor. Mevcut sistemlerin en iyi özelliklerini alarak yaptığımız bir tasarım. Dolayısıyla en üst teknoloji diyebiliriz. Bu çerçevede ihraç şansının da yüksek olacağını düşünüyorum. Çok üstün özellikleri var. Pazarda çok iddialı bir ürün olacak" ifadesini kullandı.

ETKİN ZIRH DELME YETENEĞİNE SAHİP

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait AH-1S helikopterinden 3 bin 500 metre menzile yapılan ilk güdümlü atışta hedefi başarı ile vuran MIZRAK-U proje çalışmalarında önemli bir aşamayı geçti.

ATAK helikopterinde kullanılmak üzere geliştirilen MIZRAK-U füzesi, Roketsan tarafından yurt içi altyapı kullanılarak tasarlandı. Rakiplerine karşı önemli teknik üstünlüklere sahip olan füzenin bu yıl içerisinde kalifiye edilmesi hedefleniyor.

Ana muharebe tanklarına karşı kullanılacak olan MIZRAK-U füzesi azami 8 kilometre menzili ile yüksek vuruş hassasiyeti ve etkin zırh delme yeteneğine sahip.

Kaynak: AA / Ekonomi

Selçuk Yaşar Roketsan Ekonomi Konya Tsk Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

nevzatnevzatkaraman6@hotmail.com:

Aman chp duymasin anayasa mahkemesine gider

Yanıtla1459
KAHRAMANMARAŞLIhatay_3133@hotmail.com:

BU MİLLETİN KENDİ EMEĞİNİ KÜÇÜMSEYEN UŞAKLARIN MEMLEKET YÖNETİMİNDE ETKİSİ OLMADIĞI İÇİN VATAN EVLATLARININ EMEKLERİNİ BOŞA ÇIKARMAK ADINA KÜÇÜMSER BİR HAVA TAKINMA GAYRETİ İÇERİSİNDELER BUNLARIN ASIL KARIN AĞRISI BU ÜLKEDE SÖZ SAHİBİ OLMAMALARINDAN DAHADA CAN ALICI DARBE İSE MİLLETİN BUNLARI ARTIK FARKEDİP ADAM YERİNE KOYMAMALARINDAN GELMİŞTİR BUNLARA BU TİPLERİN YORUMLARININ GÖRÜNCE FİLLERİN SIRTINDAKİ PARAZİTLER GELİYOR AKLIMA

Yanıtla1452
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Senin gibi uyur gezerler oldukça korkma gerçek yöneticiler hiç bir zaman gelmez bu ülkenin başına

00
KAHRAMANMARAŞLIhatay_3133@hotmail.com:

KMMİŞ O GERÇEK YÖNETİCİ UYANI GEZEN KILIÇTAROĞLU MU BİZ UYUSAKTA ADAMI ADAM OLMAYANI FARKEDEBİLİYORUZ SEN AYIK ZANNEDİYORSUN KENDİNİ AMA ZEKA SEVİYENE HAKARET EDİYORSUN SEN FÜZENİN DAHA İYİSİNİ YAPTINDA ERDOĞAN MI ENGELLEDİ SENİ BUNDAN ÖNCE AVRUPADAN GELEN PARÇALARI MONTE ETMEKLE ÖVÜNÜRLERDİ ŞİMDİ YAPIYORLAR BEĞENMİYORMUSUN BİRDE BU GİBİ İŞLER LİDERLERDEN DEĞİL MİLLETTEN BEKLENİR MİLLETTE YOKSA LİDER NE YAPSIN SEN KOYUN GÜDEMEYECEK ZEKAYA SAHİPKEN NASIL YAPACAKSIN BİR FÜZEYİ BİR HELİKOPTERİ......

00
ANTİ MASALsel.baba@hotmail.com:

Ben parti falan tutmam ve artık bu tip silahların ve savunma sistemlerinin ordu dahil demode olduğundan yüzde bir milyon eminim zoraki ayakta tutulan para girdaplarında öte olmadıklarını düşünüyorum

00
Y.Kaskimsin_limonata@hotmail.com:

yakisir Turkiyem´e

Yanıtla1546
SAFKAN TURKmanyak_ccx@hotmail.com:

Millet tek füzeyle koca bir şehri hatta ülkeyi yok ediyor bunlar maytap yapmış koyun kandırıyor :D Geçin bunları geçin boşa para harcamayın. Gidin rusyadan adam gibi silah alın anlaşma imzalayıp. Bakın suriyedeki rus füzesine jeti takla attırdı havada. Koyunlarrrr akp gidicidir yakında yine otluğunuza dönceksiniz. Adam lise bitirmemiş belediyede çalışıyor masa başı eee yandaş yağcı makarnacı ya

Yanıtla4116
konyapiribeyli42@hotmail.com:

dis ulkelere bagimli olma bunlarin isine geliyor turku deyistir de safkan arap ati yaz bence sen

00
KAHRAMANMARAŞLIhatay_3133@hotmail.com:

akp den önce kaç füzen vardı zayıf karakterli bir şehri yok etmek mi senin emelin kimse sana o gücü cermez bak irana hiçte nasip olmadı hem bir şehri yok etmeyi planlayanlar insan görüntülü hayvallardır meyletme istersen bu gibi şeylere BİRDE MADEM GERÇEK TÜRKSÜN SEN NEDEN YAPMADIN HA YOKSA YAPTINDA AKP Mİ İZİN VERMEDİ AKLINDAN GEÇEN SİLAHLARI YAPANLAR SENİN GİBİ DEVLETİNE KÜFREDEREK DEĞİL OTURUP ÇALIŞARAK YAPTILAR HİÇ BİR ÜLKEDE BİR İKTİDARIN MUCİT OLDUĞUNA ŞAHİT OLMADIK DAHA MUCİTLER MİLLETİN İÇERİSİNDEN ÇIKTI SENİN GİBİ LAF SALATALIĞI YAPANLAR KARNINI DOYURACAK İŞİ BİLE BULAMADILAR SANKİ BAŞKALARINA YÜKÜMLÜKLÜK SANA DEĞİL BU MEMLEKETTE ÇALIŞIP YAPMAK BEĞENMİYORSAN SEN YAP O HALDE BU GİBİ İŞLERİ ELEŞTİRME HAKKI DAHA İYİSİNİ YAPANLARA AİTTİR SENİN GİBİ KENDİSİNİ TRÜBÜNE ATANLARA HİÇ DEĞİL

00
masalı geçfikret_601121@hotmail.com:

pkklı vuramadıktan son benim gözümde tenekeden farksız..indirsin 1000 tane pkklı övünelim

Yanıtla1925
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title