Haberler

Karadeniz Üretimi Tabanca NATO Testini 6'ya Katladı

Güncelleme:
Abone Ol

Dünyada bir ilk olan pek çok özelliği ile dikkat çeken Giresun yapımı tabanca, NATO'nun belirlediği testleri de 6 kat aşarak kalitesini tüm dünyaya kanıtladı.

Giresun'da milli imkanlarla Karadenizli mühendislerin geliştirdiği MC 28 SA adı verilen tabanca, atış testinde NATO'nun belirlediği kriteri 6 kat aşarak kalitesini kanıtladı. İşlevinin yanı sıra, tasarımının sağladığı kolaylıklar ve dünyada bir ilk olan pek çok özelliği ile de dikkat çekiyor.

40 ÜLKEYE SİLAH SATIYOR, GÜVENLİK GÜÇLERİ KULLANIYOR

Karadeniz Silah Projesi kapsamında 1994 yılında kurulan ve 2001 yılında özelleştirilen GİRSAN Silah Sanayi, yerli projelerle 40 ülkeye ihracat yapıyor. Burada üretilen silahları Güney Afrika, Malezya, Kolombiya ve Gürcistan gibi ülkelerin güvenlik güçleri de kullanıyor. Firmada Türk mühendislerce geliştirilen MC 28 SA model tabanca da farklı özellikleriyle öne çıkıyor.


BİRÇOK SİSTEMİ TAK-ÇIKAR USULÜ EKLENEBİLİYOR; DÜNYADA BİR İLK

GİRSAN Silah Sanayi Fabrika Müdürü Yusuf Nesil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MC 28 SA'nın, özel polimer gövdeli silah olduğunu söyledi. Çok özel bir tabanca olan MC 28 SA'nın, modern bir silahta olması gereken emniyet sistemlerini içerdiğini ifade eden Nesil, "Silah, birçok sistemde opsiyonel olarak sonradan entegre edilebilmesi yönüyle de dünyada bir ilk. En önemli özelliğinin emniyet mandalının opsiyonel olması" dedi.


İSTER 9 MİLİMETRE, İSTER 40 KALİBRE OLUYOR

Yusuf Nesil, gövde ve şarjör grubu aynı kalmak şartıyla tabancanın 9 milimetreden 40 kalibreye geçiş yapabildiğini belirterek, bu özelliğin de dünyada bir ilk olduğunu kaydetti.

NATO'NUN STANDARTLARINI 6 KAT AŞTI

Silahlarda yapılan NATO'nun atış testine değinen Nesil, "Tabancada NATO atış ömür testi 10 bin atımdır. Emniyet Genel Müdürlüğünde bu atış testi 15 bindir ancak biz geliştirdiğimiz ve MC 28 SA adını verdiğimiz tabancamız ile 60 bin testini çok rahatlıkla geçmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tasarımların devamı gelecektir. Birçok farklı kullanıcının istekleri doğrultusunda farklı versiyonları üzerinde çalışmaktayız." diye konuştu.


'BU SİLAH KARADENİZLİ MÜHENDİSLERİN ÇOCUĞU'

Fabrika çalışanlarının tamamının Karadenizli, yüzde 95'inin de Giresunlu olduğunu anlatan Nesil, "Bu silah biz Karadenizli mühendislerin bir çocuğu gibidir. Biz buna böyle bakıyoruz. Bu bölge de bilirsiniz ki çok fazla silaha meraklı ve bizim genlerimizde vardır silah kültürü. Karadenizli olmak da silah geliştirmede bize ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güney Afrika Karadeniz Malezya Giresun Ekonomi Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title