Haberler

Yozgat'ta Kadayıfçılar ve Tatlıcılar Bayram Mesaisine Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Ramazan ayı süresince yoğun bir çalışma süreci yaşayan kadayıfçılar ve tatlıcılar bayram mesaisine başladı.

Ramazan ayı süresince satışları yüzde yüzün üzerine çıkan kadayıfçılarda bayramın yaklaşmasıyla birlikte satışlar daha da arttı.

"RAMAZANDA SATIŞLAR OLDUKÇA İYİYDİ"

Yozgat'ta uzun yıllardır kadayıf ve yufka üzerine üretim yapan Ankara Yufka ve Kadayıf Sahibi İsmail Arslan, her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan'da da satışların oldukça iyi olduğunu belirterek, "Ramazan ayında tatlı tüketimi artıyor. Halkımız da bizden kadayıfı alıyor kendisi evinde istediği tatlıyı yapıyor. Vatandaşlarımız genelde kadayıf tatlısını tercih ettiği için Ramazan ayı süresince satışlarımız ikiye üçe katlıyor. Biz de çalışmalarımızı üretimimizi ona göre ayarlıyoruz" dedi.

"TANIDIK BİLDİK YERDEN ALIŞVERİŞ YAPIN"

Vatandaşa uyarılarda bulunan Arslan, "Vatandaşlarımızdan isteğimiz merdiven altı dediğimiz yerlerde üretilen ürünlerden kaçınmalarını istiyoruz. Çünkü bu bizim işimiz, mesleğimiz iken başkaları için sadece bu o günü kurtarma adına yapılıyor. Vatandaşlarımız sağlığını koruması için tanıdıkları, bildikleri kadayıfçılardan alışveriş yapsınlar" şeklinde konuştu.

"TALEBİ KARŞILAMAK İÇİN FAZLA MESAİ YAPIYORUZ"

Ankara Kadayıf Satış Sorumlusu Sultan Arslan'da Bayram yaklaşırken satışların daha da arttığını ifade ederek, "Biz de talebi karşılamak için fazla mesai yapıyoruz. Halkımız bayramda misafirlerine tatlı ikram ettiği için normal günlerde bir kilo alanlar bayram tatlısı için iki, üç kilo alıyor. Satışların iyi olması tabii ki bizi de mutlu ediyor. Ürettiğimiz kadayıf, makine değil, el açması yufkadan üretilen kadayıf olduğu için daha yumuşak daha lezzetlidir. Bu yüzden de daha çok tercih edilmektedir" diye konuştu.

"TATLI YETİŞTİRMEKTE ZORLANDIK"

Zafer Pastanesi Sahibi Zafer Özışık, bir ay boyunca tatlı satışlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Özışık, "Ramazan ayında kendi mağazalarımıza tatlı yetiştirmekte çok zorlandık. Çalışanlarımız yoğun mesai harcadı. Ramazanın bolluk ve bereketi bizlerin iş yoğunluğunu artırdı. Vatandaşlarımız birçoğu bayramda misafirlerine ikram edeceği tatlıları evde yapmak yerine pastanelerden temin etmeyi tercih ediyor. Ev baklavası ve diğer tatlı çeşitlerinin üretimini yapıyoruz. Bayram için çok sayıda siparişimiz oldu, siparişleri karşılamak için fazla mesai yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Sultan Arslan İsmail Arslan Ekonomi Yozgat Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

baklava fabrikatörü:

200 gr tereyağ= 2 tl , 200 gr fıstık = 4 tl , 200 gr su = 0tl , 200gr un nişasta vb = 20krş , 200gr şeker 60krş . . toplamda 6 lira 80 kuruş paklavanın maliyeti, öyle abidik gubudik değil gralı. . ha merdiven altı üretirsin, toptan almazsın, maliyetin yine en fazla 15 lira olur, ulan 6lira 80 kuruşa mal ettiğim malı kaça satayım, 70 lirayamı, ayıp denen bişey var, kimseyi karalamayın, işi beceremiyorsunuz, ticarette alırken kazancaksın, satarken değil aslanım. 15-20 liraya gayet güzel baklava olur

Yanıtla00
baklavacılar gralı, arabistan baklavacıs:

30 liranın üstünde fiyattan baklava almayınız, çünkü onlar işi bilmiyordur, bu iç fıstığın kilosu 20 liradır en kalitelisi, biz bunu çiftçiden alırız, çünkü bizim işimiz bu, bakkaldan 60 liraya iç fıstık alıp, marketten 20 liraya yağ alıp baklava yapan adam, merdivenaltı işletmedir, mecbur 50 liraya satacak, hele 60 70 e sakın almayın, bunun en galitelisinin fiyatı 30 lira gardaşım, maliyetide 10 lira herkes duysun, 5 liraya bile düzgün baklava üretilir. yeterki üretici dürüst ciddi olsun

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title