Haberler

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı duyurdu: Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar olacak

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'deki yüksek enflasyon nedeniyle TL büyük değer kayıpları yaşarken, ATM'lerle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bankaların küçük banknotları aşamalı olarak ATM'lerden kaldırdığını ve yakında sadece 200 TL banknotların olacağını öne sürdü.

Yüksek enflasyonla birlikte vatandaşlar 5-10-20 TL gibi banknotlarla ihtiyaçlarını gideremiyor. Hal böyle olunca bankalar yeni düzenlemeler getirmeye devam ediyor. Küçük banknotlarını kademe kademe ATM'lerden kaldıran bankaların ilerleyen günlerde tek banknot dönemine geçeceği konuşuluyor.

VATANDAŞIN ATM'DEN ÇEKTİĞİ TUTAR DEĞİŞTİ

Piyasada küçük değerli para birimlerinin ihtiyaçlara cevap vermemesi nedeniyle vatandaşlar ATM'lere gittiğinde en yüksek tutar olan 200 TL'yi çekmeyi daha sık tercih etmeye başladı. Hatta bazı bankalardan 10-20 TL gibi rakamları çekmek imkansız hale geldi.

Yakın bir zaman önce de 5 bin lira olan nakit çekim limitleri 10 bin liraya yükseltildi. Bazı bankalar ücretsiz nakit çekim limitini 15 bin liraya kadar çıkardı.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı duyurdu: Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar olacak

"YAKINDA SADECE 200 TL BANKNOTLAR OLACAK"

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaparak, "Bankalar 5, 10, 20 TL'den sonra 50 TL banknotu da ATM'lere koymamaya başladı. Bazı bankalar 100 TL banknotu da ATM'lere koymama çalışmaları yürütüyor. Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar olacak" ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Eymen Dursun - Ekonomi

Ziraat Bankası Sosyal Medya Ekonomi Türkiye Finans Medya ATM Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (38)

Birşey demedimki:

Dünya bizim ekonomik gelişmemizi kıskanıyor. Avrupa ve ABD bize imreniyor. Neredeyse dünyanın en iyi ekonomisi bizde. Tüm Avrupa vatandaşları Türkiye'de yaşamak için can atıyor...

Yanıtla20241
Erol Birol :

Ne demessin Biden bile emekli olunca Türkiyede yaşamak istiyormuş.

112
Hakan:

5. 10. 20 tl atm vermemesini anlarım ama 50 tl 100 tl banknotu vermemesi mantıksız 50 tl 1 dolardan büyük çünkü amerikada atm makinaları 1 dolar veriyor.

Yanıtla16219
Mengele:

200 lükler az 1000 lik banknot basin

Yanıtla8206
şahabettin Ayyıldız:

Onların maaşı çok yüksek ya halbuki millet bir ekmeğe muhtaç

05
mehmet:

100 dolara den gelen olması lazım yani 50 binlik bankonot

05
Akif:

inatla 500 ve 1000 tl basmıyorlar. yakında en büyük banknotla ekmek alınacak.

Yanıtla8170
ismail bey :

maaş almaya gidiyoruz bankaya 3 bazen 5 deste para veriyorlar...

08
Eko cCc:

6 sıfır atıldı da noldu?

Yanıtla10124
furkan dağ:

Sıfırın biri geri geldi zaten ikincisi de gelmek üzeredir çok sürmez herhalde.

07
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title