Haberler

Zirai İlaç Bayilerinin Sorunlarına Çözüm Arayışı

Güncelleme:
Abone Ol

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Urfa'daki zirai ilaç bayilerindeki sorunlara çözüm arıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Dairesi Başkanlığı Ziraat Bayilerden Sorumlu Şube Müdürü Hasan Yılmaz Dursun Urfa'daki zirai ilaç bayilerinin sorunları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili olarak Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şubesini ziyaret ederek Oda Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen ile bilgi alışverişinde bulundu.

Ziraat bayilerinin sektörel sorunlarını belirlemek, çözüm önerilerini tartışmak ve ilgilileri aynı çatı altında bir araya getirmek amacıyla Urfa'ya ziyarete gelen Ziraat Bayilerden Sorumlu Şube Müdürü Dursun ilçeleri ziyaret ederek usulsüz çalışan ve eksik belgesi olan bayilere ihtarlarda bulundu, bazılarına ise cezai müeyyideler uygulayarak, daha iyi çalışma koşullarının yaratılması gerektiğini vurguladı. Dursun, bu kontrollerin daha sıklıkla ve düzenli yapılacağını, gelecek günlerde farklı gruplarla yapılacağını bildirdi.

Görüşmede Şanlıurfa Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen Urfa'da son günlerde sayısı artan ruhsatsız ilaç bayilerinin kapatılması, kontrollerin sıklaştırılması, tespit edilen bayilere yasal uygulamaların bir an evvel yapılması gerektiğini, ilde bu konuda mağdur meslektaşlarının olduğunu ve bu sorunun giderilmesi gerektiğini konularını vurguladı. Öztürkmen sahte ve kaçak bitkisel üretim girdilerinin üretim ve pazarlanmasında denetimlerin etkinleştirilmesini Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ve Ziraat Mühendisleri Odası'nın birlikte ortak gruplar oluşturarak daha detaylı bir çalışma yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Görüşme sonrasında Öztürkmen, "İlimiz zirai ilaç bayileri problemleri ile ilgilenen Ziraat Bayilerden Sorumlu Şube Müdürü Hasan Yılmaz Dursun ve Şanlıurfa Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü Ziraat Mühendisi İbrahim Halil Nimetoğlu'na bizleri bilgilendirdikleri ve çabaları için teşekkürler ediyorum. İlimizdeki tarım potansiyeli daha düzenli bir sektör gerektirir, bize yakışan ilaç sektörünün arzulamaktayız. Bu sektörün düzenlenmesi için her zaman beraber çalışmaya hazırız. İlimize gösterdiğiniz hassasiyet içinde sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Ziraat Mühendisleri Odası Hasan Yılmaz Ekonomi Yerel Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title