Haberler

Ergün Koç Biyografisi

Ergün Koç
Doğum YeriBursa / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1949

Ergün Koç Kimdir ?

Ergün Koç, 1949 yılında Karacabey’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karacabey’de sürdürdükten sonra, liseyi Bursa Erkek Lisesi’nde, Üniversiteyi Eskişehir İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisinde tamamladı.

Kısa bir süre T.C. Halk Bankası ve T.C. Merkez Bankasında çalışan Koç, daha sonra 1975 yılında Maliye Bakanlığı’nın açmış olduğu sınavı kazanarak Hazine Kontrolörü olarak göreve başladı ve bu görevde on beş yıl bulundu.

Ergün Koç, 1985-1986 yıllarında Londra’da ekonomi politikaları konusunda ihtisas yaptıktan sonra 1989 yılında ülkemizin bankacılık ve kambiyo politikalarının belirlendiği Hazine Müsteşarlığında Banka ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı. Bu görevde altı yıl bulunduktan sonra, ülkemizin yatırım ve teşvik politikalarının belirlendiği aynı Müsteşarlıkta Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü görevine atandı ve bu görevi müteakip 1998-2002 yılları arasında T.C. Paris Büyükelçiliği nezdinde Fransa’da Ekonomi Başmüşavirliği görevini dört yıl sürdürdü.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Ergün Koç, 2003 yılında emekli olduktan sonra, 2004 yılında yapılan yerel seçimler sonucu Bursa Karacabey Belediye Başkanlığı’na seçildi ve halen bu görevi sürdürmektedir.

Ergün Koç, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde DP'den Bursa Karacabey Belediye Başkan adayı oldu.

title