Haberler

Fahrettin Gözgün Biyografisi

Fahrettin Gözgün
Doğum YeriIsparta / Türkiye
Doğum Tarihi3.6.0197

Fahrettin Gözgün Kimdir ?

03.06.1976 yılında Isparta’nın Gül Kenti Güneykent Beldesinde doğdu. İlk ve orta eğitimini Güneykent Yunus Emre İlköğretim okulunda, lise eğitimini de Isparta ŞAİK lisesinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliğinden mezun oldu. TPAO burslu öğrencisi olarak yurt dışı master için Orta Doğu Teknik Üniversitesinde İngilizce TOEFL eğitimi aldı. Şu an hala Süleyman Demirel Üniversitesi Kamu Yönetimi yüksek lisans öğrencisidir.

AK Parti’nin kuruluşu ile Gençlik Kollarında görev alan Gözgün, 2004 yerel seçimlerinde Gül Kenti Güneykent’e Belediye Başkanı seçildi. Yeni, adına yakışır bir Güneykent için 2009 seçimlerinde ikinci defa belediye başkanlığına seçilen Gözgün beldesinde gül konusunda yapmış olduğu çalışmalar ile beldesini yurt dışı turizme açarken Güneykent’i Gül Kenti Güneykent olarak markalaştırdı.

Kapanma sürecinde olan Belediyesinin kurtuluşu için Gümüşgün’ü mahalle yaparak kapanma sürecinden kurtarmıştır. 2014 yerel seçimlerinde üçüncü defa belediye başkanı seçilen Gözgün güle ve Güneykent’e olan sevdası ile hizmete devam etmektedir. Belediyesi haricinde birçok sivil toplum kuruluşuna da Başkanlık etmiş ve hala aktif olarak çalışmaktadır.

Mühendis olan Fahretdin Gözgün, anasınıfı öğretmeni Halime ile evli ve iki çocuk babasıdır.

title