Haberler

Fahri Keskin Biyografisi

Fahri Keskin
Doğum YeriEskişehir / Türkiye
Doğum Tarihi8.1.1947

Fahri Keskin Kimdir ?

Fahri Keskin, 08.01.1947 yılında Sivrihisar’da doğdu. Annesi, Hasan Karacalar kızı Vesile Mukaddes, babası, ‘Yemenici’ Fahri Keskin oğlu Ahmet Nuri’dir. Ata mesleği yemenicilik ile iştigal eden baba Ahmet Nuri, ileri görüşlü kişiliği ile çocuklarının tahsiline önem vermiştir. Çocukluğu Sivrihisar’da geçen ve dört erkek kardeşin en büyüğü olan Fahri Keskin, İlk ve orta öğrenimini Sivrihisar’ da tamamladıktan sonra başarılı bir tahsil hayatı sürdürmüş tür. Sırasıyla Ankara Erkek İlköğretmen Okulunu ve Turizm ve Ticaret Yüksek Öğretmen Okulunu bitirmiştir. Ticaret Liselerinde öğretmenlik yapmıştır.

Fahri Keskin’in üç çocuğu vardır.

Fahri Keskin, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra iş ve ticaret hayatına atılmış ve gıda sektöründe başarılı çalışmalara yer vererek pek çok kişiye iş imkanı, istihdam sağlamış, böylece Eskişehir’in önde gelen iş adamları arasında yerini almıştır.

Fahri Keskin, öğretmenlik mesleği ve ticaret hayatındaki başarılı çalışmalarının yanı sıra yardım severliği, hayır severliği, kadirşinaslığı, insanların dertleriyle hemhal olması, diğerkamlığı; eğitime, kültüre, milli ve manevi değerlere verdiği önemle, maddi ve manevi desteklerle de Eskişehirli , Sivrihisarlı hemşerilerinin takdirini kazanmıştır.

Fahri Keskin, yaklaşık kırk yıl önce Sivrihisar’da kurulan vakıf, aşevi, dernek gibi sosyal ve kültürel etkinlikler içinde görüyoruz. Eğitime katkıları da yeni değildir. Dedesi merhum Hasan Karacalar’ dan kendilerine intikal eden Sivrihisar’daki arsayı okul yapılmak üzere bağışlamış, maddi ve manevi desteklerile ilçemize 1988 yılından bu yana hizmet veren Hasan Karacalar İlköğretim Okulunu kazandırmıştır.

Fahri Keskin’ e göre Sivrihisarlı olmak ve öğretmen olmak bir ayrıcalıktır. O, daima bu hasletleriyle gurur duymuştur. Bu yüzden her fırsatta Sivrihisar’a ve öğretmenlik mesleğine olan bağlılığını, sevgisini göstermiştir.

Fahri Keskin, kendisine duyulan bu takdir ve güven neticesinde halkımızın teveccühleri ile Eskişehir Milletvekili seçilerek TBMM 22. Dönem Milletvekili olarak görev yapmış, Türk Milleti adına yasama ve hizmet çalışmalarında bulunmuş, Eskişehir’in gelişmesi ve kalkınması adına başarılı çalışmalar yapmıştır.

Fahri Keskin, milletvekilliği sırasında da Sivrihisar’ı hiç unutmamış, Sivrihisar’a ve Öğretmenlik Mesleğine verdiği önemi göstermek üzere Milletvekili olarak beş yıl içinde aldığı maaşların kuruşuna dokunmadan biriktirerek, Sivrihisar’a bir ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ yaptırmayı kafasına koymuştur. Fahri Keskin, Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı protokol çerçevesinde Türkiye’de başka bir örneği bulunmayan bu özverisi ile biriktirdiği Milletvekili maaşları ve ayrıca bu birikim üzerine kattığı önemli maddi katkılarıyla Sivrihisar’a modern FAHRİ KESKİN ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ’ ni kazandırmıştır.Okulun açılışı TBMM Meclisi Eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Bülent Arınç ve halkımızın coşkulu katılımlarıyla yapılarak, sevgili öğretmen adaylarımızın hizmetine sunulmuştur.

title