Haberler

PlayStation, ortak geliştirici stüdyosu Valkyrie Entertainment'ı satın aldı

Güncelleme:
Abone Ol

God of War'un ortak geliştiriciliğini yapan stüdyo Valkyrie Entertainment, Sony PlayStation'ın bu sene satın aldığı beşinci stüdyo oldu.

2002 yılında kurulan Valkyrie Entertainment birçok oyun stüdyolarına ortak geliştirme hizmetleri sunmasıyla bilinmektedir. Valkyrie Entertainment daha önce God of War, Halo Infinite ve Valorant gibi oyunlarda ortak geliştirici rolünü üstlendi.

PlayStation Studios'un Başkanı Hermen Hulst'un Twitter'dan yaptığı duyuruda, "Bugün @valkyrieent PlayStation Studios ailesine katılacağını duyurduk. Stüdyo, önemli PlayStation Studios serilerine paha biçilmez katkılarda bulunacak" sözlerine yer verdi.

Sony için anlaşma, stüdyo satın alımlarıyla dolu bir yılı kapsıyor. 2021 yılı içerisinde şirket, housemarque, Nixxes Software, Firesprite, Bluepoint Games ve şimdi Valkyrie Entertainment'tı satın alarak kadrosuna ekledi.

Sony, 2010 ve 2020 yıllarına kadar sadece iki stüdyo satın almıştı: Sucker Punch Production ve Insomniac Games. Tempodaki değişikliğin nedeni olarak ise Microsoft'un 2020'de Bethesda'nın ana şirketi ZeniMax Media'yı satın almak için yaptığı 7,5 milyar dolarlık anlaşma ile ilgili olduğu düşünülmektedir.

PlayStation, ortak geliştirici stüdyosu Valkyrie Entertainment'ı satın aldı

Yakupcan Aydemir
Haberler.com - Gamegar

Playstation Portable Sony PlayStation PlayStation Plus PlayStation 4 Playstation Sony Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title