Haberler

"1 Saat Konuşuldu Tek Kürt Kelimesi Dahi Geçmedi"

Güncelleme:
Abone Ol

İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, 'Demokratikleşme Paketi' hakkında görüşlerini İl Genel Meclis Toplantısında dile getirdi.

Aktan, "Demokratikleşme paketi öncesi ben çok ümitlenmiştim. 1 saat demokratikleşme paketi hakkında konuştu ancak içinde 'Kürt' kelimesi geçmedi. Oysa bu ülkenin tek sorunu Kürt Sorunudur. Bu sorun çözülmeden siz ne paketi getirseniz getirin, hiçbir işe yaramaz. Biz niye bu paketin bu kadar önemli olduğunu savunuyorduk? Pakete yasakların da içinde olması lazımdı. Siyasi tutuklularla ilgili, Kürt sorununun demokratikleşme yönündeki engellerin kaldırılması yönünde somut hiçbir şey yok. Ama umut ediyoruz ki, bu paketin devamı olur ve beklentilerimiz karşılayacak şekilde olur" dedi.

İŞKUR ALIMLARI MECLİS GÜNDEMİNDEYDİ

İşkur İl Müdürlüğü tarafından alınacak olan 2 bin kişilik geçici işçi alımlarının noter huzurunda kura ile yapılması istendi. İl Genel Meclis üyeleri, olası torpil iddialarının yaşanmaması için muhakkak kura yapılması gerektiğini ifade ettiler.

YENİ ÖZEL İDARE GENEL SEKTERERİNE ZİYARETÇİ AKINI

Batman İl Özel İdare Genel Sekreterliğine atanan A.Kadir Özer'e ziyaretçi akını vardı. Batso Başkanı A.Kadir Demir, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fırat ve İl Genel Meclis Başkanı Salih Aktan, İl Genel Meclis üyeleri, köy muhtarları Özer' hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title