Haberler

12 Eylül'ün Başbakanı Saim Bülend Ulusu Hayatını Kaybetti

Güncelleme:
Abone Ol

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi'nin Başbakanı Saim Bülend Ulusu, 92 yaşında hayatını kaybetti.

12 Eylül darbe döneminde Başbakanlık yapan, 'Başörtü ancak Kur'an okunurken takılır' sözleriyle çok tartışılan Saim Bülend Ulusu, hayatını gözlerini yumdu. Bülend Ulusu'nun cenazesi yarın Teşvikiye Camii'nde öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Millî Güvenlik Konseyi tarafından 44. hükümeti kurmakla görevlendirilen 18. Başbakan Saim Bülend Ulusu, darbeden sonra yeniden serbest seçimlerin yapıldığı 1983 yılına kadar Başbakanlık yapmıştı.

'İŞKENCELERDEN HABERİM YOKTU'

TBMM 12 Eylül Araştırması Meclis Alt Komisyonu'nun dinlediği, darbe döneminin Başbakanı Bülend Ulusu, 'Dış mihraklar sağ ve sol örgütleri kullandı. Sıkıyönetim tüm illerde ilan edilince ölümler bıçak gibi kesildi. İşkencelerden haberim yoktu, ilgi alanıma girmiyordu. Kıvırtmıyorum, doğruya doğru' demişti. Ayrıca Ulusu'nun, Beypazarı İmam Hatip Lisesi'nde okuyan öğrencilerin başlarını örtmesini isteyen bir vatandaşa söylediği 'Başörtü ancak Kur'an okunurken takılır' sözleri çok tartışılmıştı.

12 EYLÜL ÖLÜMLERE KAPANDI

12 Eylül 1980 darbesinden sonra ülkeyi yöneten Milli Güvenlik Konseyi'nin Başkanı dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren 10 Mayıs 2015'te 98 yaşında hayatını kaybetmişti.

Konsey üyelerinden dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya 9 Temmuz 2015'te 90 yaşında, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Nejat Tümer 29 Mayıs 2011'de 87 yaşında, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Nurettin Ersin 3 Ekim 2005'te 87 yaşında, dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Sedat Celasun da 17 temmuz 1998'de 83 yaşında ölmüştü.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Bülend Ulusu İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (43)

atsiz.:

kutulardan gemiciklerden haberleri olmayanlar var :))) irakdan cekilmiyorduk hani osmanli torunlari ses verin loooo ne oldu hayirdir??? o dönem askeri yönetimin genareller olsun hic olmassa ülkenin birlik bütünlügünü korudular . . simdi her taraf hendek dolu 10 bin asker 500 itle basa cikamiyor. . . fark burda. .

Yanıtla114
dastdast:

bakalım ailesinin kadınları cenazede SİYAH BAŞÖRTÜSÜ takacaklarmı. (pardon başörtü kuran okunurken takılıyordu değil mi. )

Yanıtla014
Adınızı Yazın:

gerçekten bu vatanın ve milletin bölünmez bötünlüğnü korumuşlarsa ne mutlu onlara herşeyin başı vatan gelir şimdiki çoluk çocuk daha hendeklere bir cözüm bulamıyor memleket olmuş hendek devlet gerçek dişini gösterecek bu 12 eylül devleti gerçek dişini gösterdi devlet zorunludur dişini gösterecek pasif olmakla pısırık olmakla ülke yönetilmez pısırık olmaktansa hiç olmamak daha ihi devlet dişini gösterecek çapulculara zorunludur

Yanıtla103
mm:

Senin Cenaze Namazını Hangi İmam Kılacak. Baş Örtüsü nerelerde takılır. Allah rahmet etmesin. Amin. Şimdiyse Başörtülü kardeşlerimiz Ablalarımız TBMM giriyorlar. Başörtüyü serbest edenden Allah razı olsun. Unutma atanmış yalaka başbakan ömrün yetmedi burda hesap vermedin ama orda güzel hesap verirsin

Yanıtla56
atsiz.:

darbeyi doguda yapsaydinizda bugünleri görmeseydik simdi herkes hayir dua ederdi arkanizdan . . ülkede ne sag ne sol birakdiniz. . . durum ortada , doguda isler feci 10 bin askerle bile 500 ila1000 arasindaki farelerle basa cikamiyoruz. .

Yanıtla74
kml:

doğunun bu halde olmasının sebebi koyun kılığına bürünmüş kurt misali dönemin bir kısım askeriyesiydi.

22
AMobil-IOS:

BUGÜNÜN BASBAKANLARINDAN DAHA DÜRÜST.

Yanıtla56
Adınızı Yazın:

SİZLER ASLA UNUTULMAYAN KAHRAMANLARSINIZ ASLA UNUTULMAYACAKSINIZ DÜNYA VART OLDUKÇA RUHUMUZDA KALPİMİZDE ASL UNUTMAYACAĞIZ SİZLERİ VE ASLAN PAŞALARIMIZI HER ŞEYİ VATAN MİLLET İÇİN DEVLET İÇİN YAPMIŞSINIZ ASLA UNUTULMAZSINIZ RUHUMUZDA KALPİMİZDE YERİNİZ VAR UNUTULMAYAN LARSINIZ UNUTULSANIZDA UNUTMAYACAĞAGIZ SİZLERİ HEPİNİZ BİRER ASLAN

Yanıtla101
Gakgo 23Mobil-IOS:

Cenaze namazını kıldırmasın imam bunlar müslüman düşmanlarıydı

Yanıtla55
anti-işid:

zamanın kahramanlarıydı, Kenan Evren ve Bülend Ulusu. halktan ? oy alırlardı, şimdi düştükleri duruma bak, beddua alıyorlar.

Yanıtla55
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title