Haberler

13 Yaşındaki Çocuğa Muhalefetten 3 Yıl İsteniyor

Güncelleme:
Abone Ol

İzmir'de Soma'yı protesto ederken gözaltına alınmak isteyince korkup altını ıslatan 13 yaşındaki A.K. için 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir Alsancak’ta, Soma faciasını protesto edenlere müdahalede bulunan Çevik Kuvvet polisleri gözaltına almak isteyince korkup altını ıslatan 13 yaşındaki A.K. için 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

MUHALEFETTEN 3 YIL İSTENİYOR

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Erbaş dün, A.K.’nin 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası gerektiren, “2911 Sayılı Kanuna muhalefetten, suça sürüklenen çocuk sıfatı ile işlem yapılması, olaya ilişkin video ve fotoğraflarla mesai saatleri içerisinde adliyeye mevcutlu getirilmesi” talimatını verdi.

VALİLİK, ‘TOMA ISLATTI’ DEMİŞTİ

Hakkında çocuk mahkemesinde dava açılan A.K., Konak Çocuk Bürosu ekiplerince İzmir Adliyesi’ne götürüldü. Kısa süre önce Çeşme ilçesinde bir alışveriş merkezi önünde çalınan bisikletlerle gezerken yakalanan ve devlet yurdunda korumaya alınan A.K., savcının talimatıyla ailesine verildi. Adliyede bir süre psikolog ile görüştürülen A.K., kalabalığı görüp gittiğini ancak taş atmadığını söyledi. 24 Mayıs’taki olayda A.K., iki Çevik Kuvvet polisince yaka paça gözaltına alınmak istenmiş, çocuk korkudan altını ıslatmıştı. İzmir Valiliği ise A.K.’nin zarar görmemesi için uzaklaştırıldığını, eylemcilerle birlikte hareket ettiğini, şorttaki ıslaklığın da TOMA’dan sıkılan su nedeniyle oluştuğunu savunmuştu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Sedat Soma Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

.:

yuh be 13 yasındakı cocugu atacagınıza memleketı soyanalrı tecavuzculerı hırsızları lıcede bayrak ındırenlerı atın :) bu nasıl demokrası vay anasını yarın bırgun kesın benıde atar bunalr buraya yazı yazdım dıye :)

Yanıtla825
SOMADA YANANLAR:

O ÇOCUK SOMA DİRENİŞÇİLERİNİN SOMADA YANANLARIN SİMGESİDİR O ÇOCUK HALK KAHRAMANIMIZDIR .HEYKELİNİ DİKECEZ SOMAYA.

Yanıtla169
emre:

ekmek almaya giderken yakalanmış

Yanıtla517
...:

BUNA DEĞİL DE TAVŞAN GİBİ DOĞURUP MİLLETİN BAŞINA BELA OLSUN DİYE SOKAĞA SALAN ANASI OLACAK KADINLA BABASI OLACAK ADAMA CEZA VERİLMELİ! ULAN KEDİLER KÖPEKLER BİLE BELLİ BİR BÜYÜKLÜĞE GELENE YAVRULARINI BAŞIBOŞ BIRAKMAZLAR! HAY SİZİN ANA-BABALIĞINIZA!

Yanıtla58
Anti AKPm@m.m:

Avrupada böyle durumlarda cocuklar ödüllendirir. Türkiye hapse tikamaya calisiyor. Mantik almiyor

Yanıtla49
ernesto guaveram@m.m:

Bisiklet çalıp tas atan cocuklaramı avrupada ödül veriyorlar

00
Cizreli:

lan daha o çocuk ne kadar adaletsiz bir ülkede yaşyoruz

Yanıtla66
darklordsedat-sarica@hotmai.com:

Çcuksa evinde otursun oyun oynasın gösterilerde ne işi var. işinize gelmedi mi çocuk diyosunuz. benim çocuğum gidip gösteri yapacak onu kendi ellerimle veririm polise.

00
ZAZAKÜRDÜ:

ADALETLİ TÜRK SAVCILARI HAKİMLERİ :)))))TÜRKİYE ADALETİ ÇOK YAŞA:)))))))))

Yanıtla111
lokman:

polis arkasını donunce taş at polisi gorun ce altına yap masum cocuk he dahası da var bu ceza az bıle buna

Yanıtla28
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title