Haberler

15 Dakikalık Dolu ve Fırtına Ekili Alanlarda Hasara Yolaçtı

Abone Ol

Marmara Bölgesi'nde dün öğlenden sonra etkili olan şiddetli dolu ve yağmur yağışının bazı köylerde büyük hasara yolaçtığı ortaya çıktı.

Evlerin KİREMİTLERİ KIRILDI

Marmara Bölgesi'nde dün öğlenden sonra etkili olan şiddetli dolu ve yağmur yağışının bazı köylerde büyük hasara yolaçtığı ortaya çıktı. Mısır, fasulye, domates gibi ekili alanları mahfeden dolu yağışı sırasında evlerin kiremitleri de kırıldı.

Kocaeli'nin en uzak orman köylerinden biri olan İrşadiye Köyü'nde de dün bir ara 1-15 dakika süreyle şiddetli dolu yağdığı ve bu yağış sırasında evlerin cem ve kiremitlerininkırıldığı, ev ve ağılların kiremitlerinin kırıldığı belirlendi. Çıkan fırtınanan da kiremitleri uçurduğu köyde, özellikle mısır, fasulye, domates gibi sebze ekili alanların tamamını da kullanılmaz hale getirdi. İrşadiye Köyü sakinlerinden Hayrettin Elmas Kurt 'Bizler bu yaşımıza kadar köyümüzde böyle bir şey görmedik. Çok kısa sürdü ama her şeyi mahfetti. Tarlada ürün kalmadı." dedi. İrşadiye Köyü Muhtarı Recep Kurt ise Dolu yağmaya başlayınca kendimizi korumak için hepimiz sığınacak yer aradık. Kiremitleri kıracak büyüklükte dolu hiç görmemiştik. Binaların duvarlarına vuran dolu taneleri sanki kurşun syağmuruna tutulmuş gibi iz bıraktı. Çıkan fırtına da çatıları uçurdu. Köyde kimsenin ekili bahçesi kalmadı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Kurt Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title