15 Temmuz'da Yaşananlar, Dijital Kütüphanede Anlatılıyor
Yeni Şafak gazetesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananların gelecek için kaynak oluşturması amacıyla "15 Temmuz Dijital Kütüphanesi"ni oluşturdu.
Yeni Şafak gazetesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında yaşananların gelecek için kaynak oluşturması amacıyla "15 Temmuz Dijital Kütüphanesi"ni oluşturdu.
Yeni Şafak gazetesinin internet sitesinde "www.yenisafak.com/15Temmuz" uzantısıyla yayınlanan dijital kütüphanede; metin, fotoğraf, video, harita ve infografikler üzerinden darbe girişimine gidilen süreç, darbe girişiminin ilk 48 saatinde dakika dakika neler yaşandığına ayrıntılı şekilde yer veriliyor.
Darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler, davalar, ifadeler ve itirafların aktarıldığı kütüphanede, FETÖ yapılanmasına yönelik bilgiler de bulunuyor.
Dijital kütüphanede, darbe girişimi sırasında kahramanca mücadele veren şehitler için ayrı ayrı metin, fotoğraf ve videolardan oluşan özel sayfalar hazırlanırken, gaziler ve 15 Temmuz'un sembol isimleriyle yapılmış röportajlar için de bir bölüm yer alıyor.
15 Temmuz'un ardından gerçekleşen tutuklamalar, davalar, ifadeler, itiraflar, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler'in de (KHK) kayıt altına alındığı kütüphanede, farklı medya kuruluşlarının darbe girişiminin engellenmesinde verdikleri mücadeleye değiniliyor.
"3 günde 500 bin kişi ziyaret etti"
Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 25 kişilik bir ekiple yaklaşık 6 aylık bir sürede dijital kütüphaneyi hazırladıklarını söyledi.
Kütüphaneyi hazırlamak için farklı kaynaklardan ve resmi bilgilerden yararlandıklarını ifade eden Çelik, 3 gün önce açılan kütüphaneyi 500 bin kişinin ziyaret ettiğini anlattı.
Çelik, "15 Temmuz Dijital Kütüphanesi"ne çok yoğun bir ilgi olduğunu belirterek, "Şu anda kütüphanenin Türkçe bölümü yayınlandı. İngilizce çevirileri de başladı. En kısa zamanda İngilizce de yayınlanacak. Almanca, Arapça, Rusça ve Fransızca'ya da çevireceğiz." diye konuştu.
15 Temmuz sürecinin devam ettiğini ve bu süreçle ilgili yeni bilgi ve belge ortaya çıktıkça kütüphaneye eklediklerini aktaran Çelik, "Böylelikle kütüphanemiz sürekli güncelleniyor. Biz bu kütüphaneyi; halk için, üniversiteler için, gelecek için bir kaynak olması amacıyla oluşturduk. Kütüphane için gelen yorumlar çok olumlu. Hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dijital kütüphanemizi inceledi ve beğenilerini sundu." ifadelerini kullandı.