Haberler

15. Dağcılık ve Turizm Şenliği Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Karaca, "Çözüm süreci neticesinde gidemediğimiz dağlara gidebiliyoruz." dedi.

Rize'de 15. Uluslararası Dağcılık ve Turizm Şenliği başladı.

Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak İhtisas Spor Kulübü (KDRK) tarafından organize edilen şenlik, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de dağların bazılarının çözüm süreci başlayana kadar kötü amaçlı insanlar tarafından kullanıldığını belirterek, "O dağlarda olanlar, oraya giden insanları görmek istemediler. İnsanlar da korkularından dolayı o bölgelere gidemiyordu" dedi.

Bazı dağlara çıkmanın ise güvenlik gerekçesiyle yasak olduğunu ifade eden Karaca, "Cilo Dağı'na ve Munzur Dağı'na federasyon olarak uzun yıllar gitme şansı yakalayamadık. Çözüm süreci sayesinde insanların her tarafta rahat gezme özgürlüğü oldu. Çözüm süreci neticesinde artık gidemediğimiz dağlara gidebiliyoruz. Bu sayede daha çok insan farklı dağlara gidecek ve dağcılık sporu da gelişecektir" diye konuştu.

KDRK Başkanı Asım Haberal, şenlikle Kaçkar Dağları'nın doğal güzelliklerinin tanıtımını yapmayı hedeflediklerini vurguladı.

Haberal, Türkiye'nin yanı sıra Romanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Arnavutluk'tan yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek şenliğin dört gün süreceğini anlatarak, şenlik kapsamında Altıparmak Dağları'nın zirvesine çıkacaklarını kaydetti.

Dağcılar, törenin ardından araçlarla Çamlıhemşin ilçesine bağlı Avusor Yaylası'na hareket etti. - Rize

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Dağcılık Federasyonu Alaattin Karaca Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title