Haberler

16 terör eyleminin talimatını veren kırmızı kategorideki terörist etkisiz hale getirildi

Güncelleme:
Abone Ol

29 kişinin şehit olduğu 16 terör saldırısının talimatını vererek bu eylemlere bizzat katılan ve kırmızı kategoride aranan "Bervar" kod adlı PKK'nın sözde "serhat eyalet komutanı" Seyran Çomak, Ağrı'daki "Gürz-7" operasyonunda etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ağrı'nın Doğubayazıt kırsalında düzenlenen "Gürz-7" operasyonunda kırmızı kategoride aranan "Bervar" kod adlı terörist Seyran Çomak'ın etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki kararlıyız. Kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri kazıyıp atacağız. Teröristlerin nefeslerini bir bir keseceğiz." ifadelerini kullandı.

Yerlikaya, Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Asayiş Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, Atak Taarruz Kolu helikopterleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait SİHA desteğinde Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi kırsalında, Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve güvenlik korucusu timlerinin katılımıyla "Gürz 7" operasyonunun yapıldığını bildirdi.

KIRMIZI KATEGORİDEKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Yerlikaya, operasyonda, 29 şehit verilen 16 eylemin talimatını vererek bu eylemlere bizzat katılan ve kırmızı kategoride aranan bölücü terör örgütünün sözde Serhat Eyalet Komutanı ve YJA-STAR sorumlusu "Bervar" kod adlı terörist Seyran Çomak'ın etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığının Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı kategoride yer alan Çomak'ın, 2016 ile 2021 arasında 16 eylemin talimatını verdiği ve bizzat katıldığı eylemlerde, 1'i sivil 28'i güvenlik görevlisi olmak üzere 29 kişinin şehit edildiği bilgisini paylaştı. Yerlikaya, bu eylemlerde, 72 güvenlik görevlisi ile 2 sivilin yaralandığını belirtti.

Kaynak: AA / Abdullah Aydemir - Güncel

İçişleri Bakanı Güncel Terör Star Ağrı PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Kuntay Bayoglu:

Bitecekler bitecekler eninde sonunda hepsi bitecek

Yanıtla437
Doğrucu:

Hıhı bizde yedik

Yanıtla2712
Ebu Huzeyfe:

Git ye birader o zaman az pişmiş olmuştur

00
Ali Tokgöz:

Gargara yap

00
Hikmet Bal:

öldür öldür bitmiyor mübarek

Yanıtla533
Ali Tokgöz:

Bu haber neden burda yazan bazı arkdaşların kanına dokunuyor çok merak ediyorum

Yanıtla423
Ebu Huzeyfe:

Türk silahlı kuvvetlerini sonuna kadar destekliyoruz Allah yardımcıları olsun ayaklarına taş değmesin

Yanıtla224
Savas Ozturk:

Çok sıkıldık 5 sene sonrada aynı haberleri okuruz bitiremiyorsunuz

Yanıtla1113
Ali Tokgöz:

Senin gibiler olunca nasıl bitsin

00
Kagan Kutlu:

yanlizmiymış yanindakiler nerede haber şüpheli.digerleri kaçmışmı neden detay yok.

Yanıtla45
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title