Haberler

    180 Ülkeden On Binlerce Frankfurtlu Dünyaya Barış Mesajı Gönderdi

    Abone Ol

    FRANKFURT'un kent yaşamının önemli bir parçası haline gelen çok kültürlülüğün dünyaya gönderilen barış elçisi olduğu kaydedilen karnaval havasındaki 'Kültürel Geçidi'nde, miniklerden en yaşlılara kadar binlerce insan yer aldı.

    FRANKFURT'un kent yaşamının önemli bir parçası haline gelen çok kültürlülüğün dünyaya gönderilen barış elçisi olduğu kaydedilen karnaval havasındaki 'Kültürel Geçidi'nde, miniklerden en yaşlılara kadar binlerce insan yer aldı. Kent merkezi araç trafiğine kapatıldı sokaklar 'Kültürler Geçidi'ni izleyenlerle dolup taştı. Peru'dan Balkanlara, Afrika ülkeleri'nden Uzak Doğulu insanlara kadan onbinlerce kişi yan yana yürüdü. Ancak Türkiye'den grupların, Main nehri kıyısına kurulan tanıtım ve yemek standlarıyla yetindikleri görüldü. Yürüyüş tarihi Römer meydanında son buldu. Alan farklı kostümlerle rengarenk bir görüntüye dönüştü.

    TÜLAY'IN 'SEVGİ'SİYLE BARIŞ MESAJI

    Alanı dolduran binlerce insan, sanatçı Tülay'ın yazdığı 'Sevgi' şarkısını hep birlikte söyleyerek dünyaya barış mesajı verdi.Gençlik Birliği Başkanı Rebekka Ramme, Frankfurt'taki kültürel zenginliği ortaya çıkarmak ve toplumsal barışa katkıda bulunmak istediklerini söyledi. 'Kültürler Geçidi'ni başlatmakla gurur duyduğunu kaydeden Hessen Milletvekili Turgut Yüksel (SPD) de, "Frankfurt'ta her iki kişiden biri göçmen kökenli. Farklılık zenginliktir. İnsanların yan yana gelmesini folkloristik özelliklere indirmemek lazım. Bu bir toplum anlayışıdır. Frankfurt'taki karşılıklı anlayış, hoşgörü, zenginlik, Almanya'yı, Avrupa'yı yaşanılır kılacak. Frankfurt'ta ırkçılığa, ayrımcılığa ve antisemitizme yer yok" diye konuştu. 'Kültürler Geçidi'ne katılım etkisi öğleden sonra bardaktan boşalırcasına yağan yağmurla azaldı. Pek çok insan çadırlarda eğlencini geç saatlere kadar sürdürdü.

    İyi bir sosyal devlete ihtiyaç var

    Sanatçı Renan Demirkan da Frankfurt'ta sergilenen farklılığın gelecek dünyanın hümanizmi olarak niteledi. Türklerin kendilerini artık Frankfurt'ta evlerinde hissettiklerini, bunu da açıkca ifade ettiklerini söyleyen Demirkan "Sınırların açık, kültürlerin de özgür olmasının alternatifi yok. Aksini söyleyen yeni renkte ırkçılardır. Her bireye iyi eğitim, adil iş imkanı sağlamalıyız. Irkçılık, adaletsizlikten ortaya çıkıyor. Toplumun bölünmesini, insanların da yoksulluğa ve ayıba düşmelerini önleyecek iyi bir sosyal devlete ihtiyacımız var" dedi.

    Hoşgörünün işareti

    Main kıyısında stand kuran Türk dernekler, diyalogun önemine dikkat çekti. Goethe Üniversitesi Çokkültürlülük Kulübü üyeleri Almanya'daki sosyal barışın bütün dünyada barışı gerçekleşebileceğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Grup sözcüsü Esad Çebi. "Kültürler arası bir kuruluşuz. Diyaloga önem veriyoruz. Bugünkü gösteri kültürler arası anlayışın da bir işaretiydi" diye konuştu

    'Türkiye'de  de görmek istiyoruz'

    Frankfurt Alevi Gençliği de festival havasında geçen etkinliğin demokratik kurallar ve anlayışla düzenlendiğine dikkat çekti. Alevi Gençliği'nden Yılmaz Can, "Biz Aleviler, Almanya'nın bir parçasıyız. Bu tür etkinlikler yarın için umut veriyor. Bu görüntü ve demokrasi anlayışını Türkiye'de görmek istiyoruz. Farklılıklar karşılıklı saygı içinde barış içinde beraber yaşabilir,  güzellikler ortaya çıkarabilir" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Frankfurt Almanya Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title