2. Adana Su Zirvesi Başladı
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, suyun insan hücresinin en temel kütlesi olduğunu belirterek, “Adana gibi bir yerde havalar ısındı ki benden size tavsiyedir; hem yatarken hem de sabah kalkarken çimmelisiniz.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, suyun insan hücresinin en temel kütlesi olduğunu belirterek, "Adana gibi bir yerde havalar ısındı ki benden size tavsiyedir; hem yatarken hem de sabah kalkarken çimmelisiniz. Yoksa suyun bize sunduğu nimetlerden istifade edemeyiz" dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) tarafından organize edilen 2. Adana Su Zirvesi bir otelde başladı.
Zirvenin açış konuşmasını yapan ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, zirve kapsamında suyun doğru kullanımına yönelik okullarda bilinçlendirme programları düzenleneceğini, yarın su yürüyüşü yapılacağını, bisiklet turu atılacağını ve Pazar günü ise alışveriş merkezlerinde çeşitli etkinlikler düzenleneceğini anlattı. Pekar, 2015 yılında yer altında yıllık 18 milyon metreküp su kaybı yaşandığını açıkladı.
"KİMYASALLARI DOĞRU KULLANACAĞIZ"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise toplumun refahının en büyük ölçütü olarak su kullanımını işaret etti. İhtiyaç olduğu halde sudan tasarruf etmeyi bir cimrilik olarak savunan Başkan Sözlü şöyle devam etti:
"Elektrik tüketimi, su tüketimi, kişi başı tüketimler, hane başı tüketimler refah toplumunun temel parametrelerinden. Biz size suyu ulaştırmalıyız; hele ki Adana gibi bir yerde havalar ısındı ki benden size tavsiyedir, hem yatarken hem de sabah kalkarken çimmelisiniz. Yoksa suyun bize sunacağı nimetlerden istifade edemeyiz. Su, hücrelerimizin en temel kütlesi. Su, varlığımızın temeli. Biz, suyu size getirirken, size ulaştırırken muhakkak ki çeşitli sıkıntıları aşıyoruz. Onları ortadan kaldırıp suyu size götürüyoruz. Bunun siyasi propagandasını yapacak değilim ama insan olarak, fert olarak, toplum olarak dikkat edeceğimiz en önemli husus şudur ki artık sularımızı kirletmeyeceğiz. Madeni yağlar veya karışımıyla suyun bulaştığı büyük kitleleri kirleten kimyasalları doğru kullanacağız."
Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya 'Suyun Stratejik Önemi', Dr. Lütfi Şehsuvaroğlu ' Türkiye Su Zengini mi Su Fakiri mi? Su Savaşları Senaryosu Nasıl Boşa Çıkarılır?', Prof. Dr. Ülkü Yetiş 'Su Kalitesi Yönetimi ve Mikrokirleticiler', Prof. Dr. Halil Kumbur 'Dünya, Türkiye ve Ortadoğu Ülkelerinde Su Potansiyeli ve Karşılaşılan Sorunlar', Yard. Doç. Dr. Arda Özen 'İklim Değişikliğinin Tatlı Su Kaynaklarına Etkileri ve Potansiyel Uyum Stratejileri', Doç. Dr. Önder Metin ise 'Su mu İçiyoruz Yoksa Zehir mi?' başlıklı sunumlar yaptı. - ADANA