Haberler

2 İranlı ve 1 Türk İçin 20'şer Yıl Hapis İstedindi

Güncelleme:
Abone Ol

Casusluk yaptıkları iddiasıyla yargılanan 2 İranlı ile yardım yaptığı ileri sürülen Timur Ağrı hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Casusluk yaptıkları iddiasıyla Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan 2 İranlı ile yardım yaptığı ileri sürülen Timur Ağrı hakkında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Iğdır'da 2011 yılında MİT, Vilayet, Emniyet Müdürlüğü gibi binaların fotoğraflarını çektikleri ve casusluk yaptıkları iddiası ile İranlı Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ve Shahram Zargham Khoei ile para karşılığı bilgi sızdırdığı öne sürülen 9 kişi hakkında Erzurum 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen 7'nci oturumda tutuklu Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek, Shahram Zargham Khoei ile Timur Ağrı hakkında, TMK ile görevli Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bayram, mahkemeye mütalaasını verdi. İran'a gidenlerin gümrük kapısında yaşadığı sorunlar sırasında, komşu ülkede asayiş olayları karşısında güç durumda kalanlara yardım yapılırken, karşılığında casusluk amacıyla Türkiye Cumhuriyeti'ne ait siyasi ve askeri bilgiler istendiğini savunan Savcı Mehmet Bayram, sanık Mohammad Reza Esmaeilpour Ali Malek ve Shahram Zargham Khoei'nin İran adına ülkemizde casusluk faaliyeti içerisinde olan görevliler olduklarını kaydetti.

7 TÜRK SANIK HAKKINDA BERAAT İSTEMİ

İstihbarat birimleri görevlisi olan İranlıların, casusluk amacıyla Türk vatandaşı olan sanıklar Ali İbiş, Kamil Aras, Timur Ağrı, Nurettin Abiş, Suat Sip, Abdurrahman Yavrutürk, Ali Zengin ve Mustafa Karahan ile iletişim halinde bulunduklarını kaydeden Savcı Bayram, 2 İranlı ile Timur Ağrı'nın TCK'nın 328/1 maddesi uyarında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. İranlılara yardım eden Bilal Tanrıkulu'nun TCK'nın 328/1 uyarınca 7,5 yıldan 10 yıla kadar hapsini isteyen Savcı Bamram, 7 sanık hakkında ise yeterli ve kesin delil bulunmadığından beraatlerini, İranlılarla birlikte Timur Ağrı'nın tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

KARAR 31 TEMMUZ'DA

Savcının mütalaasına itiraz eden Shahram Zargham Khoei, Iğdır MİT binasının çevresinde herhangi bir uyarı ve ikaz lehvasının bulunmadığını söyledi. Khoei şöyle dedi:

"İran'daki evime yakın olması nedeniyle bildiğim istihbarat binası ile karşılaştırdığımda binanın her 10 metresinde bir 3 dilde 'fotoğraf çekilmesi durulması yasaktır' yazar. Biz tutuklandıktan sonra MİT'in karşısındaki cezaevine konulduk. Cezaevine ziyarete gelenler MİT binası önünde fotoğraf çektiriyor. 2 senedir cezaevindeyim, yuvamız dağıldı. Ceza da verseniz size ve adaletinize inanıyorum."

Mahkeme sanıkların tutukluluk durumlarının devamını kararlaştırırken duruşmayı 31 Temmuz'da karar vermek üzere bitirdi. - Erzurum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Bayram Erzurum Iğdır Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title