Haberler

2014 Yılında Türkiye Çocuk Cezaevleri Gerçeği' Paneli

Abone Ol

Mersin Barosu, 28 bileşenin oluşturduğu 'Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi' ile birlikte '2014 Yılında Türkiye Çocuk Cezaevleri Gerçeği' konulu bir panel düzenledi.

Mersin Barosu, 28 bileşenin oluşturduğu 'Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi' ile birlikte '2014 Yılında Türkiye Çocuk Cezaevleri Gerçeği' konulu bir panel düzenledi.

Baro Konferans Salonu'nda düzenlenen panele, Baro Başkanı Alpay Antmen, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Sebahat Aslan, akademisyenler ve hukukçular katıldı. Panelin açılışında konuşan Baro Başkanı Alpay Antmen, çocuk cezaevlerinin kapatılması için belki de Türkiye'de bu çapta yapılan ilk çalıştaya imza atacaklarını söyledi. "Türkiye'ye bir ışık yakmak, Türkiye'ye bu konuda bir şeyler yapmak gerektiğini anlatmak istiyoruz" diyen Antmen, "Çocuklar toplumun geleceğidir. Bizler yarınları çocuklarımıza bırakacağız ve Türkiye onların olacak. Bu nedenle çocuklar için yapılacak her şey insanlığa katkı sağlayacaktır. Türkiye'de 5 ilde çocuk infaz kurumu mevcut. Bunlar Pozantı, Şakran, Kürkçüler, Antalya ve Sincan'dır. Bu durumun en vahim hususu çocukların ve ebeveynlerinin aynı kentlerde olamamasıdır. Daha da vahimi burada kalan çocuklara işkence gibi onur kırıcı muameleler yapılması gibi vahim ve utanç verici iddialardır. Suça sürüklenen çocukların ıslah edilmeleri, eğitimlerine ara verilmemesi ve toplumsallaşmalarının sağlanması uluslararası hukukun ve modern aklın gereğidir. Çocuk cezaevleri kapatılsın derken 18 yaş altı suça sürüklenen çocuklar için kül halinde tutuklama tedbiri verilmesin demek istemiyorum ancak, çocuklar için çocuk cezaevleri yerine ıslah ve eğitim kurumlarının açılması, çocukların aileleri ve özellikle de anneleri ile yakın yerlerde bulunmaları kesinlikle zorunludur. Çocuğun toplumla barışık, kişilik, sosyal ve kültürel gelişimi açısından hapishaneler son derece zararlı mekanlardır" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından 'Cezaevinde Çocuk Olmak' başlığıyla ilk oturum düzenlendi. Oturum başkanlığını TUHAD-FED yetkilisi Daimi Gören yaparken, Hacettepe Üniversitesi İİBF Sosyal Hizmet Bölümü Araştırma Görevlisi Sedat Yağcıoğlu, 'İçeride ve Dışarıda, Çocuklara Yönelik Devlet Şiddeti ve Mücadele Yolları' ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği'nden Zeynep Mutlu, 'Çocuklardan Paylaşımlar' konulu birer sunum gerçekleştirdi. Bu oturumda ayrıca 4 çocuğu da cezaevinde olan Ayşe Eksik isimli kadın kürsüye çıkarak, yaşadıklarını anlattı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alpay Antmen Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title