Haberler

'2023 Hedefi Eğitime Bağlı'

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof.Dr.Halis Yunus Ersöz, eğitimin niteliğini yükseltemediği takdirde Türkiye'nin 2023 hedefini gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, eğitimin niteliğini yükseltemediği takdirde Türkiye'nin 2023 hedefini gerçekleştiremeyeceğini söyledi.

Kırklareli Üniversitesi ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı ve Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Eğitimde İşbirliği Protokolü' imza töreni ve 'Okullar Hayat Olsun' projesi değerlendirme toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Halis Yunus Ersöz, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz ile öğretimi üyeleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda katılımcılara seslenen Prof. Dr. Ersöz, çocukları daha iyi yetiştirmek istediklerini ve Türkiye'yi geleceğe daha emin adımlarla ilerleyen bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Prof. Dr. Ersöz, "Eğitim niteliğini yükseltemezsek Türkiye 2023 hedefini gerçekleştiremez. Biz eğitimi topluma yaymak, toplumu okullarla aynı zamanda üniversitelerle buluşturmak suretiyle okulları ve üniversiteleri ilim, irfan yuvaları, bilgi merkezleri haline getirmek istiyoruz. Eğitimde İşbirliği Protokolü ile üniversitelerin desteğini almayı amaçlıyoruz. Bilim üreten kurumların desteğini alarak, anaokulu, okul öncesi ve orta öğretimde daha nitelikli bir eğitim vermeyi sağlamak istiyoruz. 'Okullar Hayat Olsun' projesinde olduğu gibi üniversitelerin kapısını topluma açmak istiyoruz. Çocuklar, üniversiteye gidip bir kampüs ve hoca ile karşılaştıklarında dünya ile algıları değişiyor."

Prof. Dr. Ersöz, "Bir yetişkinin eğitimde geçen süresi ortalama 6.5 yıl. Gelişmiş ülkelerde bu 12 yılın üzerinde. Biz bu açığı kapayalım ki gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilelim. Türkiye'de 42 bin okulumuz var ve bunların içerisinde derslik, kütüphane, çok amaçlı salon, okul bahçesi mevcut. Bunlar yalnızca öğrenim saatinde kullanılıyor. Daha sonra okulları kapatıp gidiyor ve bir sonraki güne kadar da açmıyoruz. Büyük binalar yaparak sonra da o binaları kapatıp gidiyoruz. Baktığımızda okullarımız gündüz saatlerinin yüzde 30'unda kullanılıyor. Yılda 365 gün var ve bu da 180 okul gününe tekabül ediyor. Bu nedenle okullarımızı çok daha etkin bir şekilde kullanmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halis Yunus Ersöz, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, 'Eğitimde İşbirliği Protokolü'nü imzaladı.

AÜÜ(LK/CK) - Kırklareli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Aykaç Kırklareli Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title