Haberler

"2023 İhracat Hedefinin Olmazsa Olmaz Liderleri" WIN'de Bir Arada

Güncelleme:
Abone Ol

2023 ihracat hedefi içinde 100 milyar dolar paya sahip makine imalat sektörü liderleri WIN Otomasyon Fuarı'nda TÜYAP'ta bir araya geldi.

2023 ihracat hedefi içinde 100 milyar dolar paya sahip makine imalat sektörü liderleri WIN Otomasyon Fuarı'nda TÜYAP'ta bir araya geldi. Ekonomi Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da desteklenen fuarın açılışını yapan isimler arasında birçok sivil toplum kuruluşu başkanının yanı sıra İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante de yer aldı. Açılış konuşmalarında özellikle WIN Automation'a katılan firmaların üretim gücü olmazsa 2023 ihracat hedefine ulaşılmasının mümkün olmayacağı vurgulandı...

İtalya Büyükelçisi Gianpaolo Scarante, ENOSAD-Endüstriyel Otomasyon Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu, MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu, Hannover Messe Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel, Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Arslan Ok, IMDER - Türkiye İş Makinaları ve Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği ISDER - İstif Makinaları Distribütörleri İmalatçıları Derneği Başkanı Faruk Aksoy, ZVEI - Alman Elektrik ve Elektronik Sanayiciler Derneği Danışmanı Martin Uhlendorf, AKDER- Akışkan Gücü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan açılışa katılan isimler arasındaydı.

WIN FUARI GÖRÜNMEZİ GÖRÜNÜR KILIYOR!

MÜSİAD Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu Başkanı Bekir Sami Nalbantoğlu: "WIN Fuarı görünmezi görünür kılıyor alt yapı sektörüne üretim yapan ve çalışan üreticileri tek platformda buluşturuyor. Bu tarz uzmanlaşma fuarları kalıcı büyüme için ihtiyaç duyulan alt yapı ve tesislerin tanıtılması açısından büyük fırsat sağlıyor. Türkiye'nin 4 Saat içerisinde dünya nüfusunun yüzde 75'ine havayolu ile ulaşım imkanı sağlayan bir konuma sahip olmasıyla, gelişen ve büyüyen ekonomisi ile doğal bir pazara sahip ülkemizde bu tip fuar ve kongre etkinliklerinin düzenlenmesi biz sektör temsilcilerini mutlu ediyor"dedi.

IMDER - Türkiye İş Makinaları ve Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği ISDER-İstif Makinaları Distribütörleri İmalatçıları Derneği Başkanı Faruk Aksoy: Sektörün ihtiyacı ve talebinin bir sonucu olarak; İSDER, 2006 yılında Türkiye'de kurulan ilk İstif Makinaları Derneği. Bünyesinde ana üretici firmaları ve genel distribütörleri tek çatı altında toplayarak büyük güçlü bir sinerji oluşturan İSDER, İstif makinaları sektöründe önemli bir konuma kısa süre içerisinde geldi. İSDER şu an itibariyle 54 üyesi ile sektörün yüzde 70'ini elinde tutuyor.Ülke ekonomilerinin büyümesi ile beraber, sanayileşme artmış, ihracat büyümüş, endüstri ve lojistik sektörlerinde çok büyük gelişmeler meydana gelmiştir. Bu çerçevede üretim, taşıma, kaldırma, yükleme, boşaltma, depolama, istifleme faaliyeti yapan makina ve ekipmanlara talep her geçen gün artıyor" dedi.

43 yılda yaklaşık olarak 117 bin adet istif makinası satışı gerçekleştiğini vurgulayan Aksoy; "7 yaş sınırında 63 bin adet forklift bulunmaktadır. 2013 yılında 11 bin adet forklift satışı gerçekleşmiştir. Avrupa'nın en büyük 6.istif makinaları pazarı durumundayız. 2013 yılı sektör hacmi 1,8 milyar USD olarak gerçekleşmiştir. Türkiye ekonomisini de destekleyeceğimiz bir proje kapsamında bakanlıklarla yapılan önemli görüşmelerin ardından Leasingli Satışlarda KDV oranını %1'e kadar düşürmeyi başardık. Bundan sonraki amacımız ise tüm makine satışlarında KDV'yi %8'e düşürmek olacaktır."açıklamasında bulundu.

Hannover Messe Bileşim Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü Alexander Kühnel: "Bu yıl 21'incisi düzenlenen WIN Automation Fuarı Avrupa'nın dördüncü büyük ekonomisine sahip olan İtalya'yı "Avrasya İş Ortağı" olarak fuarda ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu önemli etkinlik İtalya ve Türkiye ilişkilerini daha da güçlendirecektir. Toplam 87 destekçimizin ve özellikle ISDER, ENOSAD, AKDER ve ETMD'ye teşekkürlerimizi sunmak istiyorum. Katılımcılarımızı destekleyen KOSGEB'e, TOBB'ye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na, Ekonomi Bakanlığı'na, Orta Anadolu İhracatçıları Birliği'ne teşekkürlerimizi sunarım. WIN Automation ulusal ve uluslararası buluşma noktası olmaya devam ediyor. T.C. Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle bu yıl Arnavutluk, Cezayir, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Ürdün, Sırbistan, Tunus, Özbekistan ve Yemen'den satın alma delegasyonlarını ağırlıyor. Anadolu satın almacı programlarımız da her yıl olduğu gibi bu yıl da devam ediyor, Türkiye'de endüstriyelleşen şehirlerin katılımı bu yıl toplam 38 şehre çıktı. Bu bizler için büyük mutluluk ve gurur kaynağı"dedi.

ENOSAD-Endüstriyel Otomasyon Sanayiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu: "Bundan önceki fuarlar gibi başarılı ve kazançlı geçmesini diliyorum. Özellikle ülkemiz adına kahramanların olduğu standlar var. Bu dönemde küresel şartlarda bunları başarabilmek ciddi önem taşıyor. Onlar bu mücadelenin içindeki kahramanlar. Bu teknolojiyi yaratmaktaki en büyük destekçilerden biri de WIN Fuarları. Onlara hem ülkemiz adına hem de dünya adına destek oluyorlar. Önümüzdeki dönem 2023 hedeflerine bugün burada yer alan firmalar olmadan ulaşmak mümkün değil. Endüstri otomasyon tek başına bir sektör ve gelecek dönem içinde çok net olmamakla birlikte 60 milyar dolar civarında olacak. Şirketlerin bu konuda katkısı çok büyük" dedi.

Elektrik Tesisat Mühendisleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Arslan Ok: 2000'li yılların başından itibaren sürekli bir büyüme ve farklılaşma içinde olan WIN fuarlarını desteklemeye devam ediyor ve bu büyümeye sizlerle birlikte tanık oluyoruz. WIN katılımcılarımızın ürünlerini tanıtabilmesinin yanı sıra fuar kapsamında düzenlenen panel ve konferanslarla da katılımcıların birçok konuda bilgilenmesini de sağlıyor. Enerji, Elektrik ve Elektronik konularında hızlı bir teknolojik değişim yaşanıyor. Her türlü kaynağın en verimli değerlendirilmesi için yapılacak her çalışmaya destek vermeye hazırız. WIN Fuarları bu konuda uluslararası platformdaki yatırımcıları ülkemize getirerek bilgi akışını da kolaylaştırıyoruz aynı zamanda" açıklamasında bulundu.

Türkiyenin ilk web tabanlı enerji izleme yazılım sistemleri, cepte taşınabilen temassız şarj edilebilen termal yazıcılar, 1 metre mesafede bile 73 desibele kadar düşürülebilen gürültü önleyici endüstriyel jeneratörler, Türkiye'de ilk yüzde 100 yerli üretim hem suya hem de toza karşı korumalı prizler, endüstriyel robotlar, TÜBİTAK destekli Türkiye'de ilk ve tek yerli üretim olan G-Bus otomasyon sayesinde kablo, işçilik ve ürün maliyetlerini düşüren sistemler ziyaretçileri beğenisine sunuluyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Türkiye İtalya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title