Haberler

2024 YKS sonuçları açıklandı

Güncelleme:
Abone Ol

ÖSYM, 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenen YKS sonuçlarını açıkladı. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, YKS sonuçlarına ilişkin bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Sonuçlar, ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek.

ÖSYM Başkanı Ersoy, milyonlarca adayın yarıştığı 2024-YKS sonuçlarının ÖSYM'nin internet adresinden açıklandığını belirtti.

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

SINAV 8-9 HAZİRAN'DA YAPILMIŞTI

ÖSYM, 2024-YKS kapsamında 8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT), 9 Haziran'da Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarını gerçekleştirmişti. YKS'ye 3 milyon 120 bin 878 aday başvurmuştu.

TERCİH SÜRECİ BAŞLAYACAK

Adaylar, sınav sonuçlarına göre tercih işlemlerine başlayacak. ÖSYM, tercih işlemleri için Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Tercih Kılavuzu'nu da internet sitesinden yayımladı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Bayram Ali Ersoy YKS Sonuçları Güncel Ösym Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (20)

Said FARUK:

Türkiye 108'incisi olmuşum tebriklerinizi alırım

Yanıtla34238
ekin:

helal olsun dayı oğlu.benim oğlum 420 bininci olmus

337
Savas Ozturk:

Üniversiteden mezun olunca direkt yurtdısına tasın

822
Bariş Yeşildağ:

Eskiden ne heyecanlanirdik üniversiteye girmek icin, simdi tonla borc yükü ailemize extra külfet ve is bulamayacagimiz halde diploma ugruna kaybettigimiz dört sene... Nasıl bir memleket be

Yanıtla7167
Cavit:

aynen kardeşim. eskiden ÖSS öys vardı. zamanla çorba yaptılar..

243
Cüneyt Erdoğan:

üniversite artık zaman kaybı. okusan bir türlü okumasan bir türlü. ben dört yıl gıda mühendisliği okudum sonuç beyaz eşya tamir ustası oldum. üniversite okuduğum yıllar kayıp bir zaman dilimi oldu .

Yanıtla7113
Serdar Kocakaya:

yok beaa 4-5 yıl ailen durumlari nasıl olursa olsun senden para beklemiyor... bu süreçte de 101'i iyi öğreniyorsun.... a101'den ziyade okey oyunu 101.... maalesef 4-5 sene ot gibi gidip gelen ailesini zarara yüz binlerce öğrenci var... o gariban anası babası dişine tırnağına takıyor.... kiradayken çocuğunu okutmak için bir ev parası harcıyor... lisedeki dershanesinden kolejinden üniversitedeki KPSS dershanesi ne kadar geçen sürede 3 daire parası harcayanlar bile vardır... mezun olduğu zaman bir de öğrenim kredisi borcu... aldığı maaş alacağım maaş anlayacağınız sonuç fecaat... ne öğrendin.. 101 oynamayı ??????

39
Orion Onion:

2017 yılında mezun oldum. 550 lira kyk kredim vardı. Döner ayran 3,5 liraydı. 157 tane döner ayran alabiliyordum o paraya. Şimdi çocuklar 2 bin lira kyk bursu ya da kredisi alıyor. Döner menüsü 160 lira 12 tane alabiliyor. 157-12= 144 döner eksik. Kim yedi bunu ? :D Memlekete 50 tl ile gidiyordum. 500 lira cebime kalıyordu. Şimdi 2 bin lira kredinin 850si yol ücreti olmuş. Valla şu ekonomide üniversite okuyana da okutana da Allah yardım etsin çok zor.

Yanıtla2104
Hayat:

Net doğru tespit gram yanlış yok.memleketin geldigi hale bak ve bu hale gelmesine sebep olanlar halen destek alıyor ya cıldırıyorum

311
Turannnn :

Üzülme sana öğlen yemeğini getiren kurye de öğretmendir.:(((

Yanıtla857
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title