Haberler

"25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali" Başladı

Abone Ol

Reklam, medya, pazarlama ve iletişim dünyasının tüm paydaşlarını buluşturan "25.Kristal Elma Yaratıcılık Festivali", Turkcell ana sponsorluğunda; 25 Eylül günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde düzenlenen açılış oturumuyla...

Reklam, medya, pazarlama ve iletişim dünyasının tüm paydaşlarını buluşturan "25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali", Turkcell ana sponsorluğunda; 25 Eylül günü İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü'nde düzenlenen açılış oturumuyla başladı.

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin açılışını gerçekleştiren Reklamcılar Derneği Başkanı Alper Üner, an itibariyle salonda bulunan herkesin bir tarihe tanıklık ettiğini söyledi. Konuşmasında reklam ve pazarlamanın Türkiye ve dünyadan ustalarının İstanbul'da bu ölçekte bir etkinlikte ilk kez bir araya geldiğine dikkat çeken Üner, "Kristal Elma, İstanbul'un, Türkiye'nin değil; içinde bulunduğumuz bölgenin de en kapsamlı festivali haline geldi. Kristal Elma'yı 25. yılında kutlarken, Türkiye'yi yaratıcılık alnında bir çekim merkezine dönüştürme sürecini ilk adımı olarak, yaratıcılığın Davos'unu İstanbul'da topladık. Türkiye'de yaratıcılık alanında yeni bir çeyrek asır başlıyor" dedi.

ÜNER: "CESARETLİ YARATICILIĞA İHTİYACIMIZ VAR"

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali süresince ana temanın "cesaretli yaratıcılık" olacağının sinyallerini veren Reklamcılar Derneği Başkanı Üner konuşmasını, "Burada 3 gün boyunca yaratıcılığı, cesaretli yaratıcılığı konuşuyor, tartışıyor, izliyor, ödüllendiriyor olacağız. Yaratıcılık her ne kadar bir departman adı olsa da, tüm yaratıcılığı o ekipten beklemek biraz haksızlık olur. Yaratıcılık bu sektörde yer alan herkesin taşıması gereken bir beceri ve donanım aslında. Bir reklamın yaratılması sürecinde, brief ve debrief verirken, reklamı üretirken, prodüksiyonunu yaparken, onu hangi mecralarda ne şekilde tüketiciye ulaştırmak gerektiğini planlarken, bu sürecin tüm aşamalarında yaratıcılığa, cesaretli yaratıcılığa ihtiyacımız var. ve bu zinciri tamamlamak için çok önemli bir kitle de marka yöneticileri, reklam verenler. Onların cesareti ve vizyonu olmadan, içgörüsü olmadan, kabulü olmadan, fark yaratacak bir işin doğması ve hayata geçmesi mümkün değil. Kristal Elma'ya marka sahiplerimizin ve reklam verenlerin de artan ilgisini görmek bize bu açıdan mutluluk verdi" sözleriyle tamamladı.

ALPTEKİN: "KRİSTAL ELMA YARATICILIK FESTİVALİ'NİN TÜRKİYE'DEKİ PAZARLAMA VE REKLAM ENDÜSTRİSİ İÇİN BİR SIÇRAMA TAHTASI OLACAĞINA İNANIYORUZ."

Turkcell Pazarlama İletişim Direktörü Alpay Alptekin ise, Kristal Elma sponsorluğunun Turkcell'in yaratıcılığı destekleme misyonuyla örtüştüğünü belirterek şunları söyledi:

"Turkcell, kurulduğu günden bu yana yaratıcılığı ve yenilikçiliği temel prensip olarak benimsedi. Kristal Elma'ya sponsor olmamızın ana amacı da bu temel prensip doğrultusunda yaratıcılığı desteklemek. Festivalin bu sene kazandığı yeni boyutlar bizi de çok heyecanlandırdı. Bunun Türkiye'deki pazarlama ve reklam endüstrisi için bir sıçrama tahtası olacağına inanıyoruz."

"TURKCELL OLARAK YENİ MEDYANIN OLANAKLARIYLA, PAZARLAMACILARA VE REKLAMCILARA ARAÇLAR SUNUYOR VE ÇAĞIN YARATICILIK ANLAYIŞINI TEKNOLOJİNİN GÜCÜYLE DESTEKLİYORUZ"

Alptekin, günümüzün değişen dünyasında yeni medyanın önemini vurgulayarak, "Gelişen pazarlama dünyasında, müşteriyi anlamak, tanımak, ona uygun mesajlar vermek ve bunların hepsini ölçümleyerek yapmak giderek daha da önemli hale geliyor. Teknoloji en fazla reklam ve pazarlama dünyasının kurallarını değiştirdi. Çünkü müşterilerin beklentileri değişti. Artık mecraların birbiriyle bağlantılı olarak çalıştığı yepyeni bir dünyada yepyeni bir yaratıcılık anlayışıyla çalışıyoruz. Biz de tam bu işin içindeyiz. Şirket olarak vizyonumuzda 'teknoloji ile değer yaratmak' var. Müşteriye odaklanmanın mobille mümkün olduğunu anlatmak istiyoruz. Turkcell Yeni Medya çözümlerimiz ile hem pazarlamacılara hem de müşterilerimize mobil teknolojileri kullanarak değer yaratıyoruz. Pazarlamacılarımıza mükemmel bir hedefleme yapmalarını sağlarken, müşterilerimizin de kendilerine yönelik ürünlerden ve tekliflerden haberdar olmasını sağlıyoruz. O yüzden bu festival bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu alanda yaratıcı zihinlerle güçleri birleştirmek, birlikte düşünmek, omuz omuza çalışmak için önemli bir olanak sunan Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin ana sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

"'GNCTRKCLL' İLE GENÇLERİN YARATICILIĞINI DESTEKLEMEK ÜZERE FUTURE 25'E SPONSOR OLDUK"

Ana sponsorluğun yanı sıra gnctrkcll ile Future 25 yarışmasına da sponsor olduklarını ifade eden Alptekin, "Gençlerin en büyük isteği, orada konuşmacı ya da katılımcı olarak yer alacak marka müdürlerine, kreatif direktörlere kendilerini tanıtabilmek ve onlarla bir bağlantı kurabilmek. Daima gençlerin yanında olan, kendilerini göstermeleri için fırsatlar yaratan bir marka olarak, bu yarışmayı önemsiyoruz. Bu amaçla gençlerin konferansa yüzde 50 indirimle katılmalarını sağlıyor, etkinlik alanında ulaşmak istedikleri isimlere daha kolay ulaşabilmeleri için yol gösteriyor, yarışmayı kazanan ekibin Cannes'a katılımını gnctrkcll olarak destekliyoruz" şeklinde konuştu.

ERDEM: "25. KRİSTAL ELMA FESTİVALİ YARATICILIĞIN ÇITASININ YÜKSELMESİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nin organizasyonunu gerçekleştiren Lift Content Factory adına konuşan Ömer Erdem ise konuşmasında, festivale ilişkin detayları paylaştı. Festival faaliyetlerinin "Gelişim, İlham, Etkileşim ve Kutlama" alt başlıklarında gerçekleştirileceğini belirten Erdem, Kristal Elma'nın ilk yılında dünyanın ikinci büyük yaratıcılık festivali olmaya aday olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4 gün boyunca kampüsü reklam, pazarlama, medya ve iletişim endüstrisinin buluşma noktasına dönüştürüyoruz. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali kapsamında 120 konuşmacının katılımıyla 75 konferans, seminer, panel ve çalışma atölyesi düzenliyoruz. Sundukları içerik ve ilham verici konuşmalarıyla Türkiye'de yaratıcılığın kalite çıtasının yükselmesine katkı sağlayacak olan 60'tan fazla yabancı konuşmacı festivalde yer alıyor. Sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiren bir endüstri fuarı ise etkinliğin merkezinde yer alıyor. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nde sadece reklam sektörü profesyonellerinin değil, marka ve reklam veren dahil olmak üzere iletişim endüstrisinin tüm temsilcileri buluşuyor. Festivalin son günü Future 25 Günü olarak, yaratıcı endüstrinin geleceğini şekillendirecek olan gençlere, üniversite öğrencilerine ayrılıyor. Tam günlük eğitim kampında geleceği tasarlayacak genç katılımcılar ile sektörün önemli temsilcilerini ve ismi 'yaratıcılık' ile özdeşleşmiş olan reklamcıları bir araya getiriyoruz."

25. KRİSTAL ELMA TÜRKİYE REKLAM ÖDÜLLERİ 26-27 EYLÜL'DE SAHİBİNİ BULACAK

25-28 Eylül tarihleri arasında Turkcell ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek 25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali'nde gün boyunca; Facebook Global Kreatif Çözümler Direktörü Mark D'Arcy, Grey New York Başkanı ve CEO'su Tor Myhren, The Coca Cola Company Başkan Yardımcısı Jonathan Mildenhall, WeTransfer'in kurucusu Nalden, Publicis Groupe Başkanı ve CEO'su Maurice Lévy, Havas Başkanı Mercedes Erra, GroupM Başkanı Dominic Proctor ve Lowe Küresel Yaratıcılık Konseyi Başkanı Jose Miguel Sokoloff gibi ünlü isimlerin katılacağı oturumları gerçekleştirilecek.

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali gündüz oturumlarla reklamcılıkta yaşanan değişimi masaya yatırıp, akşamları da ödül törenleri ile renklenecek.

Sektöre 25 yıl boyunca damgasını vuran isimler 25 Eylül akşamı düzenlenecek İZ Ödülleri ile onurlandırılırken, bu yıl 25. kez sahiplerini bulacak olan Kristal Elma Türkiye Reklam Ödülleri de

26 ve 27 Eylül akşamı sahiplerini bulacak.

25. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali detaylı programına; www.kristalelmafestivali.com internet sitesinden ulaşılabilir. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Turkcell Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title