Haberler

27. Akbank Caz Festivali'nden Seçmeler

Abone Ol

27 yıldır caz dünyasının usta isimlerini müzik tutkunlarıyla buluşturan Akbank Caz Festivali, bu yıl da takipçileri için zengin bir program sunuyor.

27. Akbank Caz Festivali, "Cazın Ustaları" bölümünde Abdullah Ibrahim & Ekaya and Hugh Masekela, Chucho Valdés and Gonzalo Rubalcaba (100%) Trance (75%), Emin Fındıkoğlu + 12'yi ağırlayacak.

27. Akbank Caz Festivali, 8 Kasım Çarşamba günü Uniq Hall'da Abdullah Ibrahim & Ekaya and Hugh Masekela'yı ağırlayacak. Konserde modern cazın baş besteci-piyanistlerinden Abdullah Ibrahim tarafından kurulan ve Güney Afrika'nın ilk siyahi bebop caz grubu The Jazz Epistles ruhunu yeniden dirilten Ekaya'ya, Güney Afrika'nın başka bir caz ikonu olan trompetçi Hugh Masekela eşlik edecek.

Büyük Küba piyano müziği kültürünün iki kuşağına damga vurmuş; dostlukları, karşılıklı sevgi ve saygıları onlarca yıl öncesine dayanan iki öncü isim Chucho Valdés ile Gonzalo Rubalcaba, 12 Kasım Pazar günü 27. Akbank Caz Festivali'ne konuk oluyor. Caz dünyasının iki dev ismi popüler parçalardan klasik Küba repertuvarına ve Thelonious Monk'a uzanan duo piyano projeleri Trance ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda festival takipçileri ile buluşacak.

Piyanist, aranjör, festival direktörü ve eğitmen kimliğiyle Türk cazına büyük emek veren Emin Fındıkoğlu, 2,5 yıl önce kurduğu, aralarında Şenova Ülker ve İmer Demirer gibi ustaların yanı sıra Türk cazının genç yeteneklerinin de yer aldığı 15 cazcıdan oluşan Emin Fındıkoğlu +12 ile 27. Akbank Caz Festivali'nin konuğu oluyor. Emin Fındıkoğlu +12, Mehmet Uluğ anısına 8 Kasım Çarşamba günü Babylon'da düzenlenecek konserde Emin Fındıkoğlu'nun düzenlediği parçaların yanı sıra Arif Mardin'in 1950'lerin sonlarında Boston'da büyük bir orkestra için yazarak kopyasını Fındıkoğlu'na hediye ettiği "A Night in Tunisia" düzenlemesinin de yer aldığı bir repertuvar seslendirecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güney Afrika Küba Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title