28 Şubat Mağduru Subaya Erdoğan Sahip Çıkmış
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ilişiği kesilen Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ali Akkaya'nın o döneme ait kağıtlar gösterip video izletmesi Ali Akkaya'nın konuşması 28 Şubat mağduru subaya Erdoğan sahip çıkmış ABDULLAH DOĞAN - Konya'da yaşayan ve 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ilişiği kesilen Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ali Akkaya, işsiz kaldığı günlerde kendisine, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahip çıktığını söyledi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ilişiği kesilen Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ali Akkaya'nın o döneme ait kağıtlar gösterip video izletmesi
Ali Akkaya'nın konuşması 28 Şubat mağduru subaya Erdoğan sahip çıkmış
ABDULLAH DOĞAN - Konya'da yaşayan ve 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) ilişiği kesilen Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Ali Akkaya, işsiz kaldığı günlerde kendisine, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sahip çıktığını söyledi.
Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecinin Türkiye'nin tarihine "postmodern darbe" olarak geçtiğini anımsattı. Kariyerinde "Üstün Birlik Yetiştirme Şilti"nin bulunduğunu belirten Akkaya, Aydın Jandarma Komutanlığında görev yaptığı 4 Aralık 1997'de dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fikret Boztepe'den başarı belgesi aldığını aktardı.
Akkaya, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarını, şöyle anlattı:
"O dönem YAŞ üyesi, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fikret Boztepe şilt veriyor, yaklaşık 6 ay sonra da disiplinsizlik gerekçesiyle atılmama imza atıyor. O disiplinsizliğin ne olduğunu hala öğrenebilmiş değilim. Bildiğim tek neden, eşimin başörtülü olmasıdır. TSK'nın iç hizmet kanunu sadece askeri personel için geçerli olan kanundur, eş ve çocuklar için geçerli değildir. Özel hayatımla ilgili, eşimin başını açmaya muvaffak olamadıkları için ordudan attılar. Cemaatinden gelen talimat doğrultusunda eşlerinin başını açanlar yoluna devam etti. FETÖ dediğimiz yapının gelişmesini ve sevilmesini sağlayan 28 Şubat zihniyetidir."
Ordudan atıldıktan sonra bir süre iş aradığını dile getiren Akkaya, kendisiyle beraber aynı kaderi yaşayan arkadaşlarının benzer sıkıntılar çektiğini vurguladı.
Akkaya, bazı arkadaşlarının hamallık, seyyar satıcılık yaptığını, bir kişinin de işsiz kaldığı için intihar ettiğini belirterek,
"Kapılar yüzümüze kapandı"
Aydın'dan ayrıldıktan sonra iş aramak için memleketi Konya'ya geldiğini ifade eden Akkaya, "Ordudan atıldıktan sonra memleketim Konya'ya döndüm. Burada holdinglere ve belediyelere başvurdum. Ordudan YAŞ kararıyla atıldığım için işe almak istemediler. 'Ordudan atılanları istihdam ettiğimizde mali yönden soruşturma geçiriyoruz' diye söyleyenler oldu. Kapılar yüzümüze kapandı. Konya'da iş bulamadım" dedi.
O dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini İGDAŞ'ta işe yerleştirdiğini belirten Akkaya, "Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan o zaman da mazlum ve mağdurlara sahip çıkıyordu" şeklinde konuştu.
Akkaya, "Allah razı olsun, işe aldılar ve 14 yıl orada çalıştık hatta kendisini de Pınarhisar Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu günlerde ziyaret ettik" dedi.
Ali Akkaya, "İş bulamayanlar, iş bulup da gördüğü baskıdan dolayı çıkarılanlar, bir sürü acı yaşandı. Bunları sadece yaşayan bilir, çekenler anlar" ifadesini kullandı.