Haberler

3.5 Yaşındaki Can, 9 Yaşındaki Ablasına Can Oldu

Abone Ol

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 'Otoimmün Lenfoproliferatif Sendrom' hastalığı tedavisi gören 9 yaşındaki Medine Gezer'e, kardeşi 3.5 yaşındaki Mustafa Can Gezer'den alınarak 2 ay önce nakledilen kök hücre uyum sağladı.

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 'Otoimmün Lenfoproliferatif Sendrom' hastalığı tedavisi gören 9 yaşındaki Medine Gezer'e, kardeşi 3.5 yaşındaki Mustafa Can Gezer'den alınarak 2 ay önce nakledilen kök hücre uyum sağladı. Sağlık durumu iyiye giden Medine Gezer, kendisine kök hücre veren kardeşine "Can kurtaranım" diye seslendiğini söyledi.

Sinop'un Durağan İlçesi'nde oturan Hanife ve Adem Gezer çiftinin çocukları Medine Gezer'e 3 yıl önce Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi'nde 'Otoimmün Lenfoproliferatif Sendrom' teşhisi konuldu. Küçük kıza ilaç tedavisi yapıldı. Doktorlar 8 ay önce kök hücre nakli yapılmasına karar verdi. Ailede yapılan tarama küçük kızın kardeşi Mustafa Can Gezer'in DNA'sı ile tam uyum sağladığı belirlendi. Bunun üzerine 2 ay önce nakil için küçük kız hastaneye yattı. Kardeşine verilen ilaçların ardından Mustafa Can Gezer'in kanından özel bir cihaz ile periferik yöntemle damar yoluyla iki gün süreyle kök hücre toplandı. Ardından abla Medine Gezer'e nakledildi. Nakil edilen ilik, uyum sağladı. İlaç tedavisi ise devam etti. Sağlık durumu iyiye giden Medine Gezer'in ailesi ise büyük mutluluk yaşadı.

Samsun Lösam Konuk Evi'nde tedavi nedeniyle kızı ve oğlu ile birlikte 2 aydır kalan anne 28 yaşındaki Hanife Gezer çok mutlu olduğunu belirterek, "Oğlum adı gibi ablasına can oldu. Kızımın sağlık durumu iyiye gidiyor. Kök hücre uyum sağladı. Şuan ilaç tedavisi devam ediyor. Çok mutluyuz. İnşallah hastalığını tamamen yenecek. Umutla tedaviye devam ediyoruz. İnşallah tüm hastalar şifa bulur" dedi.

Medine Gezer ise kök hücre uyum sağladığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek "Tedavim devam ediyor. İlaç kullanmaya devam ediyorum. Durumunun iyiye gidiyor. İnşallah sağlığıma kavuşacağım. Ben kardeşime 'Can kurtaranım' diyorum. Onu çok seviyorum. Bana bir hayat verdi" diye konuştu.

Medine Gezer'in tedavisini yürüten OMÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Çocuk kemik İliği Nakli Ünitesi Koordinatörü Prof. Dr. Canan Albayrak, Otoimmün Lenfoproliferatif Sendromu'nun nadir görülen bir hastalık olduğunu dile getirerek, "Medine Gezer'in kardeşinden topladığımız kök hücreyi Medine'ye damar yolundan verdik. Kök hücre uyum sağladı. Şu an tedavisi devam ediyor. Sağlık durumu iyiye gidiyor. Tedavinin başarı ile sonuçlanmasının ardından tamamen hastalıktan kurtulabilecek" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Adem Gezer Durağan Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title