Haberler

3. Afrika Arap Zirvesi Gölgesindeki Siyasi Görüşmeler

Abone Ol

Mısır geçici Cumhurbaşkanı Mansur ile bir araya gelen Etiyopya Başbakanı Desalegn: "Mısır Etiyopya ilişkilerinin devam etmesi kaçınılmaz"

Etiyopya Başbakanı ve Afrika Birliği Başkanı Hailemariam Desalegn, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından göreve gelen geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'la Kuveyt'te görüştü.

Kuveyt'te düzenlenen 3. Afrika-Arap Zirvesi'nin oturumları arasında Mansur ile bir araya gelen Desalegn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır-Etiyopya ilişkilerinin devam etmesi kaçınılmaz. İki ülke arasında tarihi bir ilişki bulunuyor ki bu sonsuza kadar devam edecek" dedi.

Mansur ile göreve gelmesinden bu yana ilk defa görüştüklerini ifade eden Desalegn, "İki tarafın da görüşlerini paylaşması açısından önemli bir adımdı. Mansur'un görüşlerini dinledim" diye konuştu.

-Nil Nehri sularının paylaşımı-

Desaleng, iki ülke arasında gerilime neden olan Nil Nehri sularının paylaşımı ve Etiyopya'nın nehirde inşa etmeyi planladığı Hedasi Barajı hakkında yöneltilen sorulara ise "Önemli olan bir araya gelmemiz ve iki ülkeyle ilgili konuları ele almamızdı" yanıtını verdi.

Öte yandan, diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Mısır geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeyi "İki ülke arasındaki tüm konuların ele alındığı olumlu bir buluşma" olarak nitelendirdi.

Mansur, iki ülkenin tarihi ve stratejik ilişkilerine değinerek, görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kuveyt'te 28 devlet başkanı, 7 devlet başkan yardımcısı ve 5 başbakanın katılımıyla başlayan 3. Afrika-Arap Zirvesi, yarın sona erecek. - Kuveyt

Kaynak: AA / Güncel

Adli Mansur Etiyopya Afrika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title