"3. Biga Tarım ve Hayvancılık" ve "8 Ticaret ve Sanayi Festivali" açıldı ÇANAKKALE
"3. Biga Tarım ve Hayvancılık" ve "8 Ticaret ve Sanayi Festivali" açıldı ÇANAKKALE
"3. Biga Tarım ve Hayvancılık" ve "8 Ticaret ve Sanayi Festivali" açıldı - ÇANAKKALE
"3. Biga Tarım ve Hayvancılık" ve "8 Ticaret ve Sanayi Festivali" açıldı
- Güney Marmara'nın önemli fuarları arasında yer alan "3. Biga Tarım ve Hayvancılık" ve "8 Ticaret ve Sanayi Festivali" düzenlenen törenle açıldı - Törene yerli ve yabancı sanayi kuruluşları ilgi gösterdi
ÇANAKKALE (AA) - Güney Marmara'nın önemli fuarları arasında yer alan "3. Biga Tarım ve Hayvancılık" "8 Ticaret ve Sanayi Festivali" törenle açıldı.
20 bin metrekarelik alana sahip kapalı pazar yerinde üç gün açık kalacak fuara katılan 150 firma, bin peronda stant açtı.
Biga Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Şadan Doğan, açılışta yaptığı konuşmada, Biga'nın, Marmara Bölgesi'nin en önemli ilçelerinden birisi olduğunu söyledi.
Sanayi ve ticaret anlamında büyük gelişmeler kaydeden ilçede, öncelikli gündem maddelerinden birinin Karabiga Limanı Projesi olduğunu aktaran belirten Doğan, "Biga vizyonu olarak ortaya koyduğumuz bu proje Biga'nın yeniden denize ulaşımına kavuşması projesidir" dedi.
Hükümetin, bölge planı yapma yetkisini Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na (GMKA) verdiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:
"Bu plan içinde Biga'nın tarihsel, coğrafi ve ekonomik açılardan dikkatle ele alınması gerekiyor. Önemli bir tarım ve hayvancılık ilçesiyiz. Ticaret geleneğimiz o denli köklüdür. Biga'mızın birlikte iş yapma kültürüne adeta yarışması gerekiyor. Eğitimden spora,sosyal ve kültürel tesislere başta TSO üyelerimiz olmak üzere Bigalının verdiği katkılar küçümsenmeyecek boyutlara ulaştı.Bu dayanışma ve birlikte iş yapma kültürünü daha da geliştirmeliyiz."
Konuşmaların ardından açılışa katılanlar stantları gezdi.
Açılışa Bosna Hersek'ten gelen heyet ilgi çekti. Bosna Opcina Cazın bölgesinden gelen Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasib Kapid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez bir fuara katıldıklarını söyledi.
Türkiye'deki Boşnakların, Bosna balı istediğini belirten Kapid, " Türkiye'nin Ticaret Bakanı izin verdiği takdirde bizim balımız Türkiye'ye girer. Fuar sayesinde balımızı burada tanıtmak istiyoruz. Yılda 300 ton bal üretimi bulunan birliğimiz kestane, ıhlamır, akasya ve çiçek balını ancak iç piyasaya satabiliyor. Bunun yanında polen ve propolis ürünlerimiz ve gri renkli ana arı üretimimiz bulunuyor. Kendi kovanlarımızı da kendimiz çam ağacından üretiyoruz. Bir kilogram balı Türk parasıyla 18 liraya veriyoruz" diye konuştu.