Haberler

3 Bin 300 Hakim ve Savcı Adayının Eğitimi Devam Ediyor"

Abone Ol

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, bin 300'ü avukatlıktan geçme 3 bin 300 hakim ve savcı adayının eğitimin devam ettiği belirterek, "Halen mülakatı yapılıp açıklanmayan 2 bin 750 kadro söz konusu. Bunlarla beraber Türkiye'deki hakim ve savcı sayısı toplamda 20 bini geçmiş olacak.

ADSIZ GÜNEBAKAN - Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, bin 300'ü avukatlıktan geçme 3 bin 300 hakim ve savcı adayının eğitimin devam ettiği belirterek, "Halen mülakatı yapılıp açıklanmayan 2 bin 750 kadro söz konusu. Bunlarla beraber Türkiye'deki hakim ve savcı sayısı toplamda 20 bini geçmiş olacak. Sayısal manada ihtiyacımız karşılanmış oluyor." dedi.

Akçil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Adalet Akademisinin asli görevinin eğitim olduğunu söyledi.

Eğitimde de 2 başlık bulunduğunu dile getiren Akçil, bunlardan birinin meslek öncesi diğerinin ise meslek içi eğitim olduğunu bildirdi.

Yargı sisteminde eğitimin çok önemli olduğunu ifade eden Akçil, şöyle konuştu:

"15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olan çok sayıda hakim ve savcı ihraç edildi. Bunların yerine hali hazırda eğitimleri devam eden genç meslektaşlarımızın mesleğe kabulü yapılmaya başlandı. Tabii bir kısmı stajını tamamlayamamıştı. Buna rağmen olağanüstü dönem sebebiyle bunların tamamı Kanun Hükmünde Kararname'ye hüküm eklenerek, staj süresine bakılmaksızın, yapılacak yazılı ve mülakat sınavıyla 5 bine yakın hakim ve savcı adayının mesleğe kabulleri yapıldı. Bunun akabinde yeni alımlar yapılmaya devam etti."

"Genç, dinamik bir kadromuz oldu"

Bin 300'ü avukatlıktan geçme 3 bin 300 hakim ve savcı adayının eğitiminin sürdüğünü kaydeden Akçil, "Halen mülakatı yapılıp açıklanmayan 2 bin 750 kadro söz konusu. Bunlarla beraber Türkiye'deki hakim ve savcı toplamı 20 bini geçmiş olacak. Sayısal manada ihtiyacımız karşılanmış oluyor." ifadelerini kullandı.

Akademinin asli görevlerinin, yeni başlayan yargı mensuplarını mesleki konularda yetiştirmek ve mesleğe hazır hale getirmek olduğunu anlatan Akçil, ayrıca hakim ve savcıları adil ve hızlı yargılamayı tesis etmeleri konusunda desteklediklerini vurguladı.

Akçil, birçok konuda eğitim düzenlediklerine işaret ederek, "Genç, dinamik bir kadromuz oldu. Hakim ve savcılarımızın yüzde 40'ı yaklaşık 3 yılın altında bir tecrübeye sahip ancak bunların tamamı hevesli, istekli, heyecanlı meslektaşlarımız. Yoğun ve disiplinli şekilde mesleğe hazırlandıklarını, çabaladıklarını görüyoruz." diye konuştu.

Hukukun yaşayan bir organizma olduğunu ifade eden Akçil, toplumun ihtiyaçlarına göre sürekli kendisini geliştirmesi ve güncellemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title