Haberler

3 Kişinin Cinayet Sanığına 3 Kez Ömür Boyu Hapis Cezası

Abone Ol

Bursa'da geçen 19 Ocak'ta Serkan T.'yi bıçakla yaraladıktan sonra, aynı gün geldiği Eskişehir'de eşi Çiğdem Çeledir'i, kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik'i ve uzaktan akrabası Birol İnce'yi tabancayla öldüren, kayınvalidesi Aynur Çelik'i de yaralayan Soytürk Çeledir'e ceza yağdı.

Bursa'da geçen 19 Ocak'ta Serkan T.'yi bıçakla yaraladıktan sonra, aynı gün geldiği Eskişehir'de eşi Çiğdem Çeledir'i, kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik'i ve uzaktan akrabası Birol İnce'yi tabancayla öldüren, kayınvalidesi Aynur Çelik'i de yaralayan Soytürk Çeledir'e ceza yağdı. Çeledir, eşi Çiğdem Çeledir'i öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu, kayınbiraderi Murat Çelik ve akrabası Birol İnce'yi öldürmekten de ayrı ayrı ömür boyu, kayınvalidesi Aynur Çelik'i öldürmeye teşebbüs suçundan da 15 yıl hapis cezası verdi.

Otomobil alım satımı yapan 33 yaşındaki Soytürk Çeledir, bir süre önce Eskişehir'de işlettiği kahvede çalıştıktan sonra Bursa'daki ailesinin yanına dönen 19 yaşındaki Serkan T.'yi Bursa'da bıçakla yaraladı. Aynı gün Eskişehir'e gelen Soytürk Çeledir, kendisinden boşanmak isteyen eşi 29 yaşındaki Çiğdem Çeledir'in annesi ile birlikte kaldıkları Yenikent Mahallesi'ndeki evine gitti. Soytürk Çeledir, tabancayla ateş ederek eşi Çiğdem Çeledir'i, kayınbiraderi 18 yaşındaki Muhammet Murat Çelik ve kayınvalidesi 47 yaşındaki Aynur Çelik'i vurup kaçtı. 4 çocuk annesi Çiğdem Çeledir aynı gün, kayınbirader Muhammet Murat Çelik de 3 Şubat'ta kaldırıldıkları hastanede öldü. Soytürk Çeledir aynı gece 19 Ocak'ta, eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü uzaktan akrabası Birol İnce'yi Turgutlar Mahallesi girişindeki mezarlık yanında tabancayla öldürdü. Çeledir, 3 Şubat 2015 tarihinde yakalanarak tutuklandı.

Sanık Soytürk Çeledir hakkında eşi Çiğdem Çeledir'i, kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik'i ve uzaktan akrabası Birol İnce'yi öldürmek, kayınvalidesi Aynur Çelik'i de yaralamak suçundan Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

ÖLENLERİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Bugün yapılan duruşmada tutuklu sanık Soytürk Çeledir pişman olduğunu söyleyerek "Tasarlayarak öldürme gibi bir düşüncem yoktu. Pişmanım. Ölenlerin ailesine de başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti sanık Soytürk Çeledir'i eşi Çiğdem Çeledir'i öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, kayınbiraderi Murat Çelik ve akrabası Birol İnce'yi öldürmekten de ayrı ayrı ömür boyu hapis cezalarına çarptırdı. Mahkeme heyeti Soytürk Çeledir'e ayrıca, kayınvalidesi Aynur Çelik'i öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 1 yıl, konut dokunulmazlığını ihlal suçundan da 1 hapis cezası verdi.

Duruşmada sonrasında kızı ve oğlu öldürülen, kendisi de olayda yaralanan Aynur Çelik gözyaşı dökerek, "Benim yavrularım geri gelmeyecek. Sanık idam edilmeli" dedi. - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aynur Çelik Murat Çelik Eskişehir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title