Haberler

3 Müebbetle Cezaevinden Çıkan Örgüt Liderine Baskın: 20 Gözaltı

Abone Ol

Konya'da 2004 yılında adam öldürme, çete kurmak ve azmettirmek suçlarından cezaevinden çıkan Pehlivan dayı lakaplı Mustafa Durna'nın kaleşnikofla taranarak öldürülmesini azmettirip, katilinin de ortadan kaldırdığı ileri sürülen Fatih F. ile Durna'nın oğlu Ali Rıza D. bugün şafak vakti yapılan operasyonla organize suç örgütü kurmak ve kumar oynatmak suçlarından 20 kişiyle birlikte gözaltına alındı.

Konya'da 2004 yılında adam öldürme, çete kurmak ve azmettirmek suçlarından cezaevinden çıkan Pehlivan dayı lakaplı Mustafa Durna'nın kaleşnikofla taranarak öldürülmesini azmettirip, katilinin de ortadan kaldırdığı ileri sürülen Fatih F. ile Durna'nın oğlu Ali Rıza D. bugün şafak vakti yapılan operasyonla organize suç örgütü kurmak ve kumar oynatmak suçlarından 20 kişiyle birlikte gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinden senet, 5 adet silah ve 3 bin adet mermi çıktı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri, 2004 yılında çete kurmak ve azmettirmek suçlarından cezaevinden çıkan Pehlivan dayı lakaplı Mustafa Durna'nın ölümünü azmettirip, azmettirdiği şahsı da öldürerek ortadan kaldırdığı için 3 kez müebbet hapis cezası alıp, cezasının yargıtaydan onanmadığı için tahliye olan Fatih F.'yi (54) takibe aldı. Şüpheli Fatih F.'nin çete kurup kumar oynattığı bilgisine ulaşan polis, takip sırasında elamanlarının bir başka kumar çetesi olan ve liderliğini Pehlivan Dayı lakaplı Mustafa Durna'nın oğlu Ali Rıza D.'nin (59) yaptığı çetenin üyeleriyle görüştüğünü ortaya çıkardı. Soruşturmayı genişleten polis, 7 ay sürede iki çeteyi de takip etti.

KUMARDAN 10 MİLYON SERVET EDİNMİŞ

Şüphelilerden birinci grubun lideri Fatih F.'nin, biri kahve görünümlü, diğeri gizli 2 farklı kumarhane işlettiği ortaya çıktı. Cezaevinden çıktıktan sonra açtığı kumarhanelerin geliri sayesinde lüks araçlara binip, 10 milyon lira servet edindiği belirlenen Fatih F.'nin, parasını kaybedenlere para verip borçlandırdığı ve karşılığında senet aldığı ileri sürülüyor. İkinci örgütün lideri olarak bilinen Ali Rıza D.'nin de aynı sistemle 2 ayrı mekanda kumar oynattığı ve kapılara özel nöbetçi koyduğu polisi oyalarken de kumar malzemelerini ortadan kaldırdıkları öğrenildi.

HİLELİ ZARLA KAZANMIŞLAR

Daha önce bir çok defa cezaevine giren çıkan ve en son olarak 3 kez müebbet almasına rağmen cezası yargıtayda onanmadığı için tahliye olan Fatih F.'nin çetesinin Mersin'de bir mekanda hileli zar yaptırarak müşterilerini dolandırdığı ortaya çıktı. Polis, tüm delilleri topladıktan sonra 2 çeteye Özel Harekat'ın desteğiyle 4'ü kumarhane 16 adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda her iki örgütün lideriyle birlikte 20 kişi gözaltına alındı. İki grup farklı hastanelerde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin evlerinde ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 130 bin lira para, 5 adet ruhsatsız tabanca, 3 bin adet mermi, hileli 14 adet zar ile kumar malzemesi ele geçirildi.

3 KİŞİYİ ÖLDÜRMÜŞ

Örgüt lideri Fatih F., Konya'da 2004 yılında "Pehlivan dayı" lakaplı çete lideri Mustafa Durna (71) ile Antalya'nın Akseki ilçesinde Suat Şaran ve suç örgütü lideri Hüsamettin Bedercan'ı öldürmek ve azmettirmek suçundan 2007 yılında 3 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Şüpheli verilen cezaların yargıtayda henüz onanmaması nedeniyle tahliye olduğu öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Durna Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title