Haberler

3'üncü Havalimanı Avrupa Yakasına

Güncelleme:
Abone Ol

Ulaştırma Bakanı İstanbul'a Yapılacak Olan 3'ncü Havalimanının Müjdesini Verdi.

Yenilenen Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasının açılışı yapıldı. Açılış törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, PTT Genel Müdürü Osman Tural, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve vatandaşlar katıldı. Başmüdürlük binasına alt yapı dahil toplam 6 milyon 215 bin 353 lira harcama yapıldı. PTT binası PTT Bank konseptine uygun olarak yenilendi.

" PTT'NİN İŞLEM HACMİ 2 MİLYONDAN 21 MİLYONA ÇIKTI "

Açılış öncesi bir konuşma yapan PTT Genel Müdürü Osman Tural, " Bugün açılışını yapacak olduğumuz örnek bir binamızı Kadıköy'e kazandırmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. İşçimiz çalıştı; mühendisimiz çalıştı; sağolsun belediye başkanımız, kaymakamımız bu binanın yapılmasında yardımcı oldular. Bunların yapılmasının tek sebebi bizim doğru rotada giderek bunları yapabilecek duruma gelmemizi sağlayan Sayın Bakanımızdır. " dedi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Bakan Yıldırım, " Bina bütün deprem riski dikkate alınarak yapılmış.

Tamamen fore kazıklar üzerine inşaa edilmiş. Oldukça iyi bir bina olmuş. Sağolun varolun " dedi. PTT'yi çağın gereklerine uygun olarak yapılandırıldıklarını kaydeden Yıldırım, " PTT Bank projesi, lojistik, bankaclık ve kargıyla devam eden bu çalışmada bugün PTT devletin sırtına yük olan bir kuruluş olmaktan çıkmış, devletin hazinesine katkı sağlayan ama ondan da daha önemlisi milyonlarca vatandaşımızın imdadına yetişen güzide bir kuruluşumuz haline gelmiştir. " dedi. Yıldırım, " 2 milyona yakına işlem yapan bir kuruluşun işlem hacmini 21 milyonun üzerine çıkardık. Yedi ayrı kuruluşla protokolü vardı .Şu anda 144 kuruluşla PTT'nin protokolü var. 7'den 144'e çıkmış. " diye konuştu. Eskiden PTT binalarının loş, moral bozucu binalar olduğunu kaydeden Yıldırım, PTT'nin şimdi banka gibi hizmet verdiğini anlattı.

" MARMARAY'DA OLACAK. TÜP GEÇİT DE OLACAK. ÜÇÜNCÜ KÖPRÜ DE OLACAK "

Bakan Yıldırım İstanbul'un trafiğinin bir numaralı sorun haline geldiğni kaydederek, " Hakla üçüncü köprüye olsun olmasın tartışmalarının ne kadar yersiz ve gereksi olduğunu İstanbul trafiğine her gün çıkan o çileyi çıkan İstanbullu bilir. Bu köprülerin üçüncüsüne ihtiyaç vardır. Çünkü mevcut iki köprü şu anda yüzde 100 kapasite üstü çalışmaktadır. Bir insanın kapasitesinin yüzde yüz fazlasına yüklenseniz, onun ömrünü kısaltırsınız. Onun için mutlaka ve mutlaka Marmaray da olacak. Tüp geçit de olacak. Üçüncü köprü de olacak. İstanbul'un trafik sorununu olabildiğince azaltacak her türlü çözümü üretmeye devam edeceğiz " dedi. Bakan Yıldırım belediyelerin gücünün yetmediğinde, Bakanlık olarak toplu taşıma ulaşım alt yapısını da kendilerinin yapacağını kaydetti. Yıldırım," Kanunu da çıkardık. Ankara'da da yapıyoruz. İstanbul'da da yapıyoruz. " dedi.

" ÜÇÜNCÜ HAVALİMANI İSTANBUL'UN AVRUPA YAKASINA YAPILACAK "

Bakan Yıldırım, daha sonra yenilenen Anadolu Yakası PTT Başmüdürlüğü ve Kadıköy PTT Merkez Müdürlüğü binasını gezdi. Bakna Yıldırım daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Yıldırım, bundan sonra yap - işlet - devret modeliyle yapılacak projelerle ilgili olarak, " Bundan sonraki 2023 hedeflerimizde de yap - işlet - devret gibi alternatif finans modellerinin payını daha da artırmak amaç. Onun için büyük proje diyebileceğimiz 11 katrilyonulk İstanbul - İzmit Körfez Geçişi - İzmir otoyol projesini bu şekilde ihale ettik.

Şu anda köprünün yapımıyla ilgili yüklenici firmalar firma seçimini gerçekleştirdiler. Bir yandan da yapım çalışmalarına başlıyorlar. " dedi. KKTC'deki Zafer Havaalanının da yap - işlet -devret modeliyle yapılacağını kaydeden Yıldırım, " Üçüncü köprü Kuzey Marmara otoyol projesi de var. Bu da yine yap - işlet - devret modeliyle gerçekleştirilecek projelerdir. 2023 yılına kadar yap - işlet - devret modeliyle gerçekleştirilecek toplam ulaştırma ve altyapı projelerinin tutarı aşağı yukarı 200 miltyar dolar civarında. Bunun en az 75 milyar dolarlık kısmını yap - işlet - devret modeliyle gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. " şeklinde konuştu.

Bakan Yıldırım, İstanbul'a üçüncü havalimanının Avrupa Yakasına yapılacağını kaydederek, " Üçüncü Havalimanı İstanbul'un Avrupa yakasına yapılacak. Bu bir ihtiyaç." dedi. Üçüncü havalimanının 60 milyon yolcu kapasiteli havalimanına uygun olan yerin Avrupa yakasında olduğunu söyleyen Yıldırım, " Bu da yap - işlet - devretle yapılacak Kamu bütçesiyle yapılmayacak. Çok uzun bir vadede değil. Orta vadede bunu gerçekleştireceğiz. " dedi.

Yıldırım havalimanının nerede yapılacağıyla ilgili soruya ise, " Rivayetler muhtelif. Ben bilmem. Vatandaş nereyi isterse oraya yapılır. Düz ova. Her zaman çok seçenekli çalışırız biz. Bir olumsuzluk yaşarsak yedeği hazır olmamız lazım. " yanıtını verdi. Yıldırım, Marmaray ve tüp geçit projesinin de ilerlediğini kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title