Haberler

30 Ağustos'ta Referandum Afişiyle Askerin İlginç Buluşması

Abone Ol

30 Ağustos Zafer Bayramını'nın 88'inci Yıldönümü Sivas'ta Etkinliklerle Kutlandı. Geçit Alanının Bulunduğu Yerde AK Parti Tarafından Reklam Panosuna Asılan 'Darbe Utancını Bitirmeye Evet' Afişi Tören Geçişi Yapan Askerlerle Birleşince İlginç Bir Görüntü Oluşturdu.

Sivas'taki Zafer Bayramı kutlamaları kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komtanı Tuğgeneral Muamamer Bayram, orduevinde tebrikleri kabul etti. Ardından törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na geçen Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp araç üzerinde halkı selamlayarak bayramlarını kutladı. Törenlere AK Parti Sivas Milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç ile CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de katıldı. Tören günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmaların ardından halkoyunları ekiplerinin sunduğu gösterileri ile devam etti. Törene ramazan ve sıcak hava nedeniyle vatandaşların ilgisinin az olması dikkat çekerken meydanın büyük bir kısmı boş kaldı. Aileler töreni izlemek için alana çocukları ile gelerek törenleri izledi. Tören esnasında ailelerin cocuklarını sıcak havadan korumaya çalıştığı görüldü. Zafer bayramı nedeniyle seyyar satıcılar da tezgahlarını kırmızı beyaz balonlar ve Türk bayrakları ile süsledi.

TÖREN GEÇİŞİNDE İLGİNÇ GÖRÜNTÜ

Kutlamalar askeri geçit töreni ile sona erdi. Tören alanına giren askerlerin yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan reklam panosu dikkat çekti. 12 Eylül'de yapılacak referandum için yerleştirilen AK Parti reklamında 'Darbe utancını bitirmeye evet' yazılı olduğu görüldü. Reklam afişi, geçit töreni düzenleyen askerler ile aynı karede buluşunca anlamlı bir görüntü oluşturdu.

Eraydın AYTEKİN - Hilal YÜKSEL - Halife YALÇINKAYA - Gökhan CEYLAN / SİVAS - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title