Haberler

30 İldeki Telif Hakları Denetim Komisyonlarına Seminer

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği İl Denetim Komisyonları Eğitim Semineri Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği İl Denetim Komisyonları Eğitim Semineri Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

24 Mayıs'a kadar devam edecek seminerlerde, 30 ilden gelen komisyon üyelerine korsanla mücadele konusunda etkinliğin ve devamlılığın pekiştirilmesi, daha etkin ve hızlı denetim için gerekli teknik cihazlar hakkında bilgi verilerek denetim faaliyetlerindeki başarı oranlarının artırılması hedefleniyor.

Kemer'in Göynük Mahallesi'ndeki Kilikya Palace Oteli'nde düzenlenen seminerin açılış konuşmalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı Saruhan Kızılay yaptı. Açılış toplantısına katılanlar konuşmalardan sonra toplu fotoğraf çektirdi. Seminerlerin daha sonraki bölümü basına kapalı yapıldı.

Seminerlerde 30 ilden gelen Denetim Komisyonu üyelerine, "Bandrol suçlarına ilişkin Yargıtay uygulamaları", "Denetim komisyonlarının mali yükümlülükleri", "Bandrol otomasyon sistemi", "5846 sayılı yasa hakkında genel bilgilendirme", "Komisyonların denetim sırasında uygulamaları gereken hususlar", "Bandrol suçlarında re'sen soruşturma ve hukuki sonuçları", "Deliller yönünden denetim komisyonu uygulamalarının Fikri ve Sınai Haklar Mahkemelerince değerlendirilmesi" gibi konular ve atölye çalışmaları yer alıyor. 81 ilde kurulu Telif Hakları Denetim Komisyonlarından 30'una yönelik düzenlenen seminer, bölge bölge diğer illerde de uygulanacak. Son 4 yılda 12 bin 482 denetim gerçekleştirildiği ve bu denetimlerde 43 milyon 804 bin 20 korsan materyal ele geçirildiği belirtildi. Karekod sistemine sahip bandrol ve bakanlığın bandrol otomasyon sistemine bağlantılı oluşturulan veri tabanında yer alan 458 bin 466 kitap ve 1 katrilyon 540 trilyon 739 milyon 844 bin 275 bandrol bilgilerine karekod okuyucular sayesinde anında ulaşılabildiği ve bandrolün yapıştırıldığı eserin doğru eser yani bandrolun yapıştırılmak üzere bakanlıktan satın alındığı eser olup olmadığının kontrolünün yapılabildiği ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Onaran, Ankara Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan, İzmir Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak, İzmir Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi Hakimi Önder Bayrak, Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi Selçuk Güney, Telif Hakları Genel Müdürlüğü Uzmanı Ersin Eren ve Yurdanur Aybar seminere konuşmacı olarak katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Antalya Göynük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title