Haberler

30 Milyon TL'lik Sahabe Kabri Projesi

Güncelleme:
Abone Ol

30 Milyon TL'lik Sahabe Kabri Projesi'nin ilk harcı Miniaturk de atıldı.

Türkiye'de Eyüp El Ensari Hazretlerinden sonra yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Adıyaman'daki Safvan Bin Muattal Hazretleri sahabe kabri külliye yapımı projesi büyük bir katılımla başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ A.Ş tarafından hazırlanan sahabe kabri külliye projesinin ilk harcı İstanbul Miniaturk de düzenlenen tanıtım ve katkı gecesiyle atıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı ve Adıyamanlılar Vakfı işbirliğince düzenlenen program Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı. Ardından Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan 17 dakikalık sahabe kabri tanıtım CD'si yayınlandı.

Adıyamanlılar Vakfı Onursal Başkanı ve Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan'ın sunuculuk yaptığı programın açılış konuşmasını yapan Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, böylesi devasa projenin tamamlanmasıyla Adıyaman'ın inanç turizmi açısından çok farklı bir konuma geleceğini söyledi.

Özkartal, " Adıyaman'ın Türkiye'nin en huzurlu ve güvenilir İllerin başında yer alması Adıyamanlılar olarak hepimiz için onur vericidir. Bu proje ile birlikte Adıyaman'ın peygamberler şehri Şanlıurfa ve sahabeler şehri Diyarbakır ile birlikte bölgede büyük bir potansiyel oluşturacaktır." dedi.

Sahabe Kabri projesinin yapımında önemli rol oynayan Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı Mazhar Bilgin ise Safvan Bin Muattal Hazretlerinin külliye projesi sadece Samsat'ın veya Adıyaman'ın değil, bütün dünyanın ve İslam alemini ilgilendiren bir proje olduğunu söyledi.

Bilgin, "Her tarafı manevi dinamitlerle dolu Adıyaman ilimizde böylesi kalıcı bir hizmet bıraktırmanın sevincini yaşıyoruz. Adıyaman'da yaklaşık 40 yıl süre ile Müslümanların sancaktarlığını yaparak bu topraklarda şehit düşen Safvan Bin Muattal Hazretleri'nin külliye projesinin ilk harcını İstanbul'da Eyüp Sultan Hazretlerinin makamına yakın bir yerde "Bismillah" diyerek başlamanın onurunu ve kıvanıcını yaşıyoruz. İnşallah bu manevi atmosferle birlikte bu yıl Eylül ve Ekim ayı içerisinde projenin ilk harcını dökmüş olacağız. Projeye Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve diğer bakanlarımızın desteği ile yakın bir zamanda tamamlanacağına inanıyorum." Diyerek, projenin yapımında emeği geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Topbaş ve KİPTAŞ A.Ş Genel Müdürü İsmet Yıldırım başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür etti.

AK Parti Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu ise Türkiye Diyanet Vakfı ve Adıyamanlılar Vakfı işbirliği ile yapılan Sahabe Kabri Külliye Projesi 3 etaba ayırdıklarını ve bunun ilk etabında Camiinin yapımıyla başlayacaklarını kaydetti.

Göksu, "Projenin ilk harcını Eyüp Sultan Hazretlerinin makamının bulunduğu manevi atmosferin de havasını da arkamıza alarak Eyüp Sultan ile Safvan Bin Muattal hazretleri arasında gönül köprüsünü kurmaktır. İstanbul'dan sonra Adıyaman da ve Türkiye geneli Adıyamanlıların yoğun yaşadığı kentler olan Ankara, Bursa, İzmir, Adana, Mersin, Malatya, Antalya, Alanya ve Gaziantep gibi illerde de Sivil Toplum Kuruluşlarımızın destekleriyle yapılacaktır. Bu toplantıya sadece İstanbul'daki işadamları davet edildi. Bu yemekli toplantının düzenlenmesinde büyük emeği geçen Eyüp Belediye Başkanımız Sayın İsmail Kavuncu ya, projenin hazırlanmasında önemli ölçüde katkısı olan Türkiye Diyanet Vakfına, İstanbul Büyükşehir Belediyesine, KİPTAŞ A.Ş ye Milletvekillerimize, bürokratlarımıza ve basınımıza şükranlarımızı sunuyoruz." Şeklinde konuştu.

Geceye katılan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekillerinden Ahmet Aydın, Murtaza Yetiş, Bağcılar Kaymakamı Veysel Yurdakul, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İBB KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Prof. Dr. Mahmut Kaya, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, Vakfın Onursal Başkanı ve Gazeteci-Yazar Nevzat Bayhan, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, birer selamlama konuşması yaparak bu önemli projenin hayata geçmesi hususunda elinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler.

Geceye aynı zamanda Adıyaman eski Milletvekillerinden Şevket Gürsoy, Mehmet Özyol, Mahmut Nedim Bilgiç, F. Hüsrev Kutlu, Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman, çok sayıda iş adamı, bürokrat, sivil toplum kuruluşları başkanları ve basın mensupları katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Nevzat Bayhan Adıyaman Türkiye Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title