30 Yılın Ezgileri Aynı Sahnede Buluştu - Istanbul
Sekiz usta isim İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "İstanbul'da Ramazan" etkinliklerinde "Ezgi Gecesi"nde aynı sahneyi paylaştı.
Sekiz usta isim İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen "İstanbul'da Ramazan" etkinliklerinde "Ezgi Gecesi"nde aynı sahneyi paylaştı.
Maltepe Sahili'ndeki etkinlikte, "Adam Gibi" ve "Hoşçakal Anne" şiirlerini okuyan İbrahim Sadri, 30 küsur yıllık sanat hayatının en özel akşamlarından birini yaşadığını ifade etti.
Sadri, sahneyi paylaştığı isimlerin zor zamanlarda şarkılarını, sözlerini söylemeye devam ettiğini aktararak, "Hakikaten Türkiye'nin zor zamanlarında 1980'li, 1990'lı yıllarda, çok zor şartlarda hakkın sesini haykıran, doğruyu söylemeye çalışan, bu memleketin, toprağın, vatanın, bayrağın izinde, onlara gözü gibi bakarak doğru bildiklerini sakınmadan söyleyen ve yıllardır bildiklerinin arkasında duran, bugünlere ulaşan, hepsi birbirinden değerli sanatçı dostlarımız bugün sizlerin huzuruna çıkacak. Benim naçizane istirhamım ve ricam, özellikle yaşı uygun olan anne ve babaların çocuklarına, gençlere bu isimleri anlatması. Çünkü onların çok büyük emekleri, hizmetleri var hem sanat anlamında hem ülkemizin, memleketimizin daha güzel yarınlara ulaşması ve sizlerle paylaşması adına." diye konuştu.
"Güllere Vurgunum" ve "Sultanım" eserlerini yorumlayan Mustafa Demirci, gecenin çok anlamlı ve duygu dolu olduğunu kaydederek, "İnşallah sizler için de öyle olacaktır. Yaşadığımız heyecanı, duyguları, düşünceleri ve farklı eğilimlerimizi sizlere bu eserlerimizle sunmaya çalışacağız. Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.
"Ezgiler binlerce yıllık kavganın dili"
"İbrahim" ile "15 Temmuz Marşı" eserlerini seslendiren Aykut Kuşkaya, kıymetli sanatçılarla aynı sahneyi paylaşmaktan onur duyduğunu aktararak, ezgilerle yolculuğunun 30 yıl öncesine dayandığını dile getirdi.
Kuşkaya, ezgilerin binlerce yıldır süren kavganın dili olduğunu söyleyerek, şu bilgileri verdi:
"Nemrut küfrün sembolü, tevhidin sembolü olan Halilurrahman, Allah dostu Hazreti İbrahim için dağlarda ateş yaktığında, ağızlarında birer damla suyla o ateşi söndürmeye giden bir karınca sürüsü peydah olur. Bizim yolculuğumuz da bundan çok farklı değil aslında. Benim ve burada sahne alan dostlarımın da yıllardır yaptığı şey aynı. Halimiz ahvalimiz budur sevgili dostlar."
Ömer Karaoğlu da vatan için bedeller ödendiğine dikkati çekerek, "Millet, 15 Temmuz'da sokaklara döküldü. Milletçe, memleketçe, bu ülkenin onurunu yere düşürmemek, diz çökmemek için bir mücadele verdik hep beraber. Nice şehitler, canlar düştü toprağa. Biliyorduk ki yarasız olmayacak. Hiçbir sevda bedelsiz olmuyor." değerlendirmesinde bulundu.
Etkinlikte Eşref Ziya Terzi "Ağlama Karanfil" ile "Kalksam ve Dirilsem", Abdülbaki Kömür, 15 Temmuz şehitleri için "Şehide Ağıt", Taner Yüncüoğlu "Ya Muhammed Mustafa" ile "Yağmur", Hakan Aykut ise "Secde Yerinde" isimli ezgiyi yorumladı.
Maltepelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda, sanatçılar "La İlahe İllallah" isimli eseri birlikte seslendirdi.