Haberler

"35. Maddeyi Değiştirelim"

Güncelleme:
Abone Ol

Başbakan Bingöl'den Ana Muhafelet Partisine Seslendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan referandum mitinglerini başlattığı Bingöl'den anamuhalefet partisine seslendi. Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değiştirilmesi isteğine "Gerekirse Meclis'i olağanüstü toplarız, gündeme alırız, 35. maddeyle ilgili yeni bir düzenleme yaparız. Gel bu konuda da uzlaşma yapalım. Ama uzlaşma istemiyorsan bunu iktidar yapar diyorsan o zaman senin aklına ihtiyaçım yok. Vakti geldiği zaman yaparız" sözleriyle yanıt verdi.

Erdoğan 12 Eylül 2010 tarihine kadar 36 ilde gerçekleştireceği referandum mitinglerine Bingöl'den start verdi. Bingöl'ün en büyük meydanı olan PTT Kavşağı'nda Başbakan'ın gelişi öncesi onbinlerce kişi toplandı. Erdoğan 11.00'de başlaması planlanan mitinge yaklaşık bir buçuk saatlik bir gecikmeyle katıldı. Alkışlar ve sloganlar arasında kürsüye çıkan Erdoğan, Bingöllülerden referandumda evet oyu vermelerini istemeden önce ilk miting için Bingöl'ü seçmelerinin nedenini açıkladı. Erdoğan "Bingöl'ü seçmemiz bir tesadüf değil, Bingöl'le başlamamız bir rastlantı değil. Bingöl 1982 yılında yapılan ilk halk oylamasında, darbe oylamasında en yüksek oyla karşı çıkan ilimiz oldu. Bingöl, 2007 halk oylamasında Anayasa değişikliğine yüzde 95,8 oy oranıyla "Evet" diyerek en ön sırada yer aldı. Bingöl AK Parti'yi yüzde 71.71 gibi bir oy oranıyla bağrına bastı. İşte onun için "Bingöl" diyoruz. İşte o yüzden millet iradesine sımsıkı sarılan Bingöl'den "Evet" diyoruz" sözleriyle miting alanında vatandaşa seslendi. Erdoğan Bingöllüler'e "Ben Bingöl'den evet beklemiyorum. Bir kez daha rekor bekliyorum" sözleriyle referandumda destek istedi.

-ÇALDIKLARI MİNAREYE KILIF BULAMIYORLAR-

Başbakan Erdoğan konuşması esnasında "Hayır" kampanyası yürüten muhalefet partilerine de sık sık yüklendi. Yıllardır darbe anayasası diyerek anayasadan şikayet edenlerin, değişikliğe yanaşmadığına vurgu yapan Erdoğan şunları söyledi:

"Yıllardır Anayasa'yı değiştirmek isteyenler, bu değişikliğe yanaşmadı. Yıllardır 12 Eylül Anayasası'ndan şikayet eden MHP bu değişikliğe yanaşmadı. Anayasa'yı eleştiren, parti kapatmaların mağduru olduğunu söyleyen BDP, bu değişikliğe yanaşmadı. Allah aşkına soruyorum, siz bunların herhangi bir konuda aynı safta buluştuğunu gördünüz mü? Siz bunların milletin hayrına olan bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Siz bunların milletin derdine derman olacak bir konuda bir araya geldiklerini gördünüz mü? Bunlar milletin hayrına olan bir konuda bir araya gelmezler. Sadece 'Hayır' oyu vermek için bir araya geliyorlar. Bunlar, özgürlüğe, demokrasiye, çocuk haklarına 'Hayır' diyorlar. Milletin projesine 'Hayır' diyor, darbe Anayasası'na 'Evet' diyor. Bunlar hukukun üstünlüğüne 'Hayır' diyor. Burada ittifak ediyorlar. Bunlar, çetelerle mücadeleye 'Hayır' diyorlar. Çetelerin avukatlığını yapıyorlar. Büyük Türkiye'ye, Türkiye'nin kalkınmasına, güçlenmesine 'Hayır' diyorlar. Bunlar statükonun devamı için aynı noktada buluşuyorlar. Bu partilere önceki dönemlerde destek verenlerin bu tablodan rahatsızlık duyduğunu biliyorum. Neden 'Hayır' dediklerinin gerekçesini bile bulamıyorlar. Çaldıkları minareye kılıf uyduramıyorlar. Kendi arkadaşlarını, kendilerini tatmin edecek gerekçe bile üretebilmiş değiller. TBMM'de bile cesaretle 'Hayır' diyemediler. Arkadaşlarının oy kullanmasına bile izin vermediler, 'Olur ki arkadaşım (Evet) verir' diye korktular. Kendileri Meclis'te 'Hayır' demekten korktular, şimdi milletin 'Hayır' demesini istiyorlar. Bu halka saygısızlık değil mi? Sen milletin vekilisin. Millet dedi ki, 'Benim adıma oy kullan', neden kullanmadın? Milletimiz 12 E

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title